Хіти тижня. Зажали Х*йло в геополітичних обценьках: "Китай і США синхронно виступили проти імперії Путіна", - Піонтковський

Геополітичні противники Китай і Сполучені Штати Америки стали ситуативними союзниками у приборкуванні апетитів очільника Кремля. Про це заявив політолог Андрій Піонтковський в етері програми "Студії Захід" з Антоном Борковським на Еспресо.TV, зазначають Патріоти України.

"Змінюється геополітична ситуація. Погляньте, здавалось би, непримиримі геополітичні противники – Китай і Сполучені Штати – раптом стають ситуативними союзниками у приборканні цієї фашистської знахабнілої "джамахірії". Знаєте, це дивним чином нагадує конфігурацію Другої світової війни, коли об’єднався комуністичний Радянський Союз і Захід проти німецького фашизму. Повторюється та сама конфігурація. Сполучені Штати, здавалось би, непримиримий ідеологічний противник Китаю, конкурент на економічній основі, однак сьогодні вони чітко бачать спільні геополітичні цілі, працюють синхронно. Я не кажу, що вони про це домовлялися, ні. Але зараз у голови стратегів у Вашингтоні і в Пекіні приходить однакова думка. Вони дуже вдало і синхронно виступили проти імперії Пу. Я вітаю – Україна отримала двох потужних і вмотивованих політичних союзників за останній тиждень: Сполучені Штати Америки і Китай", – зазначив Піонтковський.

Політолог переконаний, що саме жорстка позиція Китаю призвела до того, що з Казахстану швидко вивели сили ОДКБ. І називає логічною ситуацію, в якій чітко проявилися протиріччя між Китаєм і Росією.

"Китай поводиться дещо інакше, ніж Захід. Китай жорстко продиктував і Токаєву, і Путіну, що там зона впливу Китаю, і російські інтервенти мають звідти піти, причому впродовж декількох днів, – сказав Піонтковський, додавши, що в російській медіасфері існує заборона на обговорення цього питання. – Цілковите мовчання, все, як має бути. Великий Китай сказав – і Путін свої війська забрав. От ця авантюра йому дорого коштуватиме. Міняється геополітична ситуація".

  • Нагадаємо, після масових протестів, що спалахнули на початку січня в Казахстані через різкий стрибок ціни на скраплений газ, уряд пішов у відставку, а на всій території країни ввели режим надзвичайного стану. Президент Казахстану Токаєв звернувся по допомогу до очільників держав Організації договору про колективну безпеку (ОДКБ). Рада ОДКБ ухвалила рішення відправити миротворців до Казахстану.
  • Уже 11 січня Токаєв оголосив про завершення основної місії ОДКБ у Казахстані. 13 січня з Казахстану почали виводити сили ОДКБ, а аеропорт Алмати відновив роботу. У Міноборони РФ заявили, що завершать процес виведення сил ОДКБ 19 січня.

Ще один фронт російсько-української війни: Буданов визнав, що ГУР воює в Африці - ЗМІ

четвер, 18 квітень 2024, 8:15

Частина бійців ГУР може воювати в Африці проти найманців ПВК Вагнер. Про це у середу, 17 квітня, повідомляє Washington Post з посиланням на керівника української розвідки Кирила Буданова. . "Ми проводимо такі операції, спрямовані на зниження російськ...

​Дуже багаті на слонів: Україна відкрила посольство в ще

четвер, 18 квітень 2024, 8:05

одній африканській країні. В Республіці Ботсвана (Південня Африка) розпочало роботу посольство України. Про це 17 квітня повідомляє МЗС України. . Посольство відкрили спеціальний представник України з питань Близького Сходу та Африки Максим Субх та м...