Хіти тижня. Зброя стримування нового покоління: В Україні провели випробування надзвукової ракети "Блискавка" (відео)

Державним підприємством «Івченко-Прогрес» проведено стендові випробування прототипу двигуна до надзвукової ракети «Блискавка». Про це інформує Мілітарний з посиланням на коментар Генерального конструктора держпідприємства Ігоря Кравченко, зазначають Патріоти України.

Державне конструкторське бюро «Південне» вже захистило авантпроєкт надзвукової авіаційної керованої ракети.

Захист авантпроєкту нової надзвукової авіаційної ракети під назвою «Блискавка» перед комісією Міністерства оборони України відбувся минулого року.

У разі прояву зацікавленості проєктом з боку Міністерства оборони України роботи над ракетою можуть бути продовжені у вигляді відкриття дослідно-конструкторської роботи.

Презентація концепції надзвукової авіаційної керованої ракети «Блискавка» відбулась на міжнародній виставці озброєнь та військової техніки «Зброя та безпека-2019».

Головним розробником нової ракети є Державне конструкторське бюро «Південне», ДП «Івченко-Прогрес» виступає партнером та займається розробкою двигуна для ракети. Як заявляє розробник, ракету можна буле застосовувати по наземних цілях (клас «повітря-земля»).

Ракета «Блискавка»: проведено стендові випробування двигуна. Концепт ракети Блискавка від КБ Південне

В якості платформи-носія пропонуються літаки типу Су-27 (після проведення модернізації) та Су-24М, які перебувають на озброєнні Повітряних сил України, а також у перспективі інші типи бойових літаків, що будуть прийняті на озброєння.

Відпрацювали точно: Нацгвардія знищила російську станцію РЕБ на Запорізькому напрямку

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:27

Бійці Національної гвардії знищили російську станцію радіоелектронної боротьби на Запорізькому напрямку, передають Патріоти України. "На Запорізькому напрямку в результаті вогневого ураження російські загарбники втратили чергову станцію радіоелектронн...

Дуже бояться: Росіяни почали встановлювати протидронові сітки навколо своїх НПЗ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:56

Російська нафтовидобувна компанія "Башнефть" встановила сітки проти безпілотників, щоб захистити ключові об'єкти на своїх НПЗ від можливого нападу з боку України. Про це заявив глава республіки Башкортостан (РФ), пише Reuters, передають Патріоти Украї...