Хіти тижня. "Зброю з Золотого не вивозили": У "Азові" зробили гучну заяву

Добровольці-ветерани не вивозили з Золотого-4 зброю, яку їх просив здати президент Володимир Зеленський. Екс-бійці передали її на зберігання побратимам, що перебувають на іншій позиції в селищі, передають Патріоти України.

Колишній боєць "Азова" Денис з позивним "Янтар" розповів у коментарі, що уся їхня зброя – легальна і законна. Її купили у спецмагазині після отримання на це відповідного дозволу.

Ексбоєць додав, що на позиції добровольців у Золотому-4 були карабіни, автоматична і помпова зброя. Окрім того, ветерани-добровольці вчора, 27 жовтня, не вивозили її у супроводі поліції з Золотого-4. "Ніхто зброю не вивозив. Щоби зменшити градус конфлікту, ми пішли на певний консенсус. Тому тепер у цій будівлі, на яку вказував президент, зброї немає. Однак МВС її не вивозило. Ми передали зброю нашим побратимам на зберігання. Вони також перебувають у Золотому, просто на інших позиціях. Зараз зброя зберігається у сейфі", – наголосив ветеран.

За його словами, на позиції ексбійців, де був Зеленський, залишили дозор. Проте, здавати зброю правоохоронцям ветерани не збиралися, адже несуть відповідальність за неї.

"Ми несемо кримінальну відповідальність за те, що з цією зброєю відбувається, і що з нею може статися. Немає гарантії, що співробітники поліції не використають її, або не підставлять нас. Хоча, сподіваюся, такого ніколи не буде", – додав ексбоєць "Азову".

Він наголосив, що ветерани мали право віддати її не співробітникам МВС, а своїм побратимам. "Вони нам повернуть зброю, якщо вона буде дуже потрібна тут, поблизу фронту", – підсумував колишній військовий.

Зауважимо, Зеленський під час візиту у Золоте-4 на Донбасі закликав добровольців здати усю зброю, яка була у них в будинку. Згодом у МВС повідомили, що ветерани вивезли усю зброю з селища у супроводі поліції.

Джерело: 24 канал

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...