Хіти тижня. Здав всіх, кого міг: Охоронця уламків МН-17 звільнили від відповідальності за угоду зі слідством

Прокурор в суді підтвердив, що чоловік сприяв правоохоронним органам у розкритті злочинів "ДНР", а потім попросив звільнити його від відповідальності та закрити справу.

Бердянський міськрайонний суд Запорізької області звільнив від кримінальної відповідальності уродженця Єнакієве, який охороняв уламки літака Boeing 777 Malaysia Airlines Flight 17. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на ухвалу від 6 березня.

Під час допиту підозрюваний повідомив правоохоронцям про інших учасників так званого підрозділу НЗФ "Народне ополчення Донбасу" та осіб, з якими він охороняв збитий літак, їх загальну кількість та місце розташування.

Прокурор в суді підтвердив, що чоловік сприяв правоохоронним органам у розкритті злочинів "ДНР", а потім попросив звільнити його від відповідальності та закрити справу. Початкову підозру в участі у незаконних збройних формуваннях змінили на участь у терористичній організації. За першою кваліфікацією йому загрожувало від 3 до 8 років позбавлення волі, а за другою вже від 8 до 15.

У серпні 2014 року цей чоловік прибув у село Грабове Донецької області, де йому видали військову форму російського зразка та доручили чергування та охорони блок посту терористичної організації "ДНР", а також місця падіння збитого 17.07.2014 цивільного літака Boeing 777 Malaysia Airlines Flight.

На місці падіння літака знаходив особисті речі пасажирів – іграшки, дитяче взуття, ноутбук, 11 паспортів громадян "азіатської зовнішності". Ці предмети він передав представникам "ДНР", за що отримав 25 тисяч російських рублів.

У липні цього року російські війська можуть знову стояти під Києвом: У The Times виклали "лякалку" через зволікання Заходу

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:22

Існує загроза, що в липні 2024 року російські війська знову можуть опинитися під Києвом, а президент України Володимир Зеленський знову звернеться до країн Заходу з проханням не вивозити його, а надати необхідні українській армії боєприпаси, щоб битися...

Росія не зупиниться: Зеленський назвав ГЕС, які були цілями РФ під час масованої нічної атаки

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:58

Вночі 29 березня під час масованого удару по Україні цілями агресорки Росії були Канівська та Дністровська ГЕС. Про це президент Володимир Зеленський повідомив за підсумками Ставки, за скликання якої відповідав новий секретар РНБО Олександр Литвиненко,...