Хіти тижня. "Здрасьте Вам, пожалуйста": Представниця ООН зажадала, щоб Україна виплачувала репарації мешканцям ОРДЛО

Матільда Богнер

Глава моніторингової місії ООН з прав людини Матільда Богнер вважає, що люди, які постраждали і єжертвами конфлікту, повинні отримати репарації, і український уряд повинен взяти на себе відповідальність за це, зазначають Патріоти України. Сановна мадам при цьому наголосила, що це не означає, що уряд України бере на себе відповідальність за нанесення такої шкоди.

За словами глави моніторингової місії, іншим важливим аспектом є кримінальне правосуддя.

По всій країні це повинні бути справи, пов'язані з Майданом, тим, що ми бачили в Одесі. Ми повинні бачити ефективне розслідування і переслідування, – вважає Богнер.

Щодо амністії вона зазначила, що перед тим, як її проводити, повинні бути проведені консультації, і необхідно зробити так, щоб вона була корисною для України. Також представниця ООН повідомила, що в організації вітають спроби уряду України відповісти на потреби людей по всій країні, оскільки це дуже важливий крок до соціальної єдності.

"Наратив про націю ухилянтів": Нардепка від "ЄС" розкритикувала заборону на консульські послуги для чоловіків

середа, 24 квітень 2024, 20:32

Рішення МЗС щодо припинення надання консульських послуг українцям є "зухвалим та безпідставним". Про це заявила нардепка від "Євросолідарності" Ірина Фріз, передають Патріоти України. На її думку, це рішення "продовжує насаджувати наратив про українців...

Росія планує зірвати Глобальний саміт миру в Швейцарії – Зеленський

середа, 24 квітень 2024, 19:55

Росія має конкретний план для зриву Глобального саміту миру, який має відбутися у Швейцарії. Про це заявив президент Володимир Зеленський під час зустрічі з представниками держав-партнерів і міжнародних організацій, які працюють в Україні, передають Па...