Хіти тижня. Зеленський як президент України: Експерт розповів, що буде з економікою

За Володимира Зеленського, згідно з результатами екзит-полу, 73,2% українців віддали свій голос у другому турі. Як перемога Зеленського на президентських виборах вплине на економіку України - в ефірі "24 каналу" розповів економічний експерт Сергій Фурса, повідомляють Патріоти України.

Ризики для економіки

– Щодо економіки, то тут повна невизначеність. Люди голосували проти чогось, це емоційне рішення, але вони не голосували за щось. Невизначеність – це завжди недобре для економіки, адже це створює ризики і змушує бізнес чи інвесторів перечекати, аби подивитись, що буде далі. Однак декого це змусить і втекти.

– Насправді, ті три судових рішення, які ми отримали щодо "Приватбанку", дуже негативно вплинуть на інвестиційну привабливість України. Якщо це буде продовжуватись в тому ж дусі, то очікування будуть погані.

Співпраця з МВФ

– Критично є те, чи збережеться наша співпраця з МВФ. Економіка три роки зростає – зростають реальні доходи населення, ВВП, бізнесу. Тобто ситуація для кампаній є чудовою, але зараз є критична можливість, що це буде змінено, якщо ми втратимо співпрацю з МВФ.

Це зруйнує нашу макроекономічну стабільність, в результаті ми отримаємо зовсім іншу економічну ситуацію. – У нас макроекономічна стабільність повністю базується на співпраці з міжнародними кредиторами. В нас є два роки пікових навантажень по виплаті зовнішнього боргу. Взагалі це не є проблемою для будь-якої країни, бо ми беремо нові гроші, а відаємо старі. Але ключовим є те, що треба мати доступ до тих грошей. В Україні цей доступ забезпечується зі співпрацею з МВФ. Якщо ми раптом втратимо МВФ, то ніхто нам грошей не дасть. Через це ми можемо стикнутись з перспективою дефолту.

Джерело: 24 канал

Є важливий момент: Командир пояснив, чим замінити демобілізацію в Україні, і чому вона не потрібна до завершення війни

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" полковник Павло Паліса виступив проти демобілізації до кінця війни. Військовий вважає, що набагато важливіше отримати можливість частіше проводити ротації для відновлення боєздатності підрозділі...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....