Хіти тижня. "Зеленський ризикує піти, не добувши до кінця свою каденцію, абсолютно безславно - тому що йому ніщо не буде підкорятися", - політолог

Олег Саакян порівняв нинішню ситуацію з положенням водія, який крутить кермо автомобіля, натискає педалі, але машина його не слухається.

Якщо суспільство в Україні, що називається, "піде в рознос", президент Володимир Зеленський ризикує піти з поста, не добувши до кінця свою каденцію. Таку точку зору в ексклюзивному інтерв'ю висловив відомий політолог Олег Саакян, передають Патріоти України.

"Громадський протест нікуди не подівся, і запит на помсту може поновитися. В такому випадку міжчасся безсовісного гуманізму ризикує просто перетворитися в часи тотальної безсовісності, коли гуманізм вже не буде стримуючим фактором. І тоді Зеленський ризикує піти, не добувши до кінця свою каденцію, абсолютно безславно – тому що йому ніщо не буде підкорятися", – вважає політолог.

Олег Саакян порівняв цю ситуацію з положенням водія, який крутить кермо автомобіля, натискає педалі, але машина його не слухається. "Інституційна база держави настільки згнила, що втомлюються не тільки мости, а й інституції.

Останні роки вони тримаються на двох речах. На внутрішній лояльності, коли натискання педалей є лише символічним моментом, який бачать знизу і реагують так, ніби-то педаль натиснули (тому, що є корупційні, лояльносні і інші взаємини, що забезпечують екзоскелет цієї системи, який не дає їй впасти). І на загальній імітації існування цих інституцій", – вважає він і додає, що суспільству досі "вигідно імітувати, що держава виконує свої функції". Зокрема, для того, щоб не дати права на існування російському пропагандистському тезисові про державу, що не відбулася.

"Тому, якщо Зеленський не почне вибудовувати свій порядок і альтернативну систему, він ризикує розгубити лояльність, яка буде знижуватися, і ризикує отримати суспільство, яке не готове буде далі імітувати", – додав Олег Саакян.

Джерело: Факты

"Нам сказали, що назад нас можуть не забрати": Боєць 3-ї штурмової розповів про польоти до оточеного Маріуполя та секретну операцію: "Апокаліпсис"

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:26

Боєць 3 штурмової бригади "Барсік" розповів про польоти до оточеного Маріуполя. Він зазначив, що тоді командири шукали добровольців, щоб здійснити цю місію. Про це він розповів в інтерв'ю ТСН.ua, передають Патріоти України. "Барсік" зазначив, що було б...

Масований удар 29 березня: У Повітряних силах розповіли, скільки дронів і ракет вдалося збити

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:57

Протиповітряна оборона в ніч на 29 березня знищила 84 повітряні цілі противника з 99, якими Росія атакувала Україну,, заявив командувач Повітряних сил Микола Олещук, передають Патріоти України. Пряма мова: "В ніч на 29 березня 2024 року противник зав...