Хіти тижня. Зеленський у курсі? У РНБО заговорили про можливість силового звільнення Донбасу

Заступник секретаря РНБО Сергій Кривонос заявив, що Збройні сили України повинні бути готові до сценарію силового звільнення Донбасу, якщо буде прийнято відповідне політичне рішення. Про це він сказав в інтерв'ю "Донбас. Реалії", передають Патріоти України.

«Все залежить від того, наскільки ми підготуємо свої Збройні сили. А ми повинні бути готові до цього і займаємося відпрацюванням зі звільнення нашої, підкреслюю, нашої землі», — зазначив Кривонос.

За його словами, є комплекс заходів, які необхідно провести, перш ніж прийняти таке рішення. «Перше — це продовження політичного руху на продовження і посилення санкцій щодо Російської Федерації. Друге — створення надійної системи територіальної оборони. Третє — посилення нашої армії і здатності її вести активні наступальні дії», — підкреслив Кривонос.

Він додав, що такий варіант можливий якщо РФ припинить підтримку бойовиків на Донбасі, а Україні вдасться заручитися міжнародною підтримкою. «І до цього треба готуватися самим. Це не за місяць-два проводиться, але це можливо», — сказав Кривонос.

У ГУР Міноборони розповіли про втрати окупантів після атаки на аеродром у Джанкої

четвер, 18 квітень 2024, 13:17

Унаслідок атаки ЗСУ на військовий аеродром у тимчасово окупованому Джанкої були знищені або уражені пускові установки ЗРК С-400, радіолокаційні станції, пункт управління засобами ППО, а також апаратура спостереження за повітряним простором. Про це пові...

На шкільному автобусі возив окупантів у Бєлгород: СБУ затримала мешканця Харківщини (фото)

четвер, 18 квітень 2024, 13:02

Служба безпеки України затримала 59-річного мешканця селища Козача Лопань Харківської області, який під час окупації допомагав росіянам проводити ротацію, а також привозив їм зброю та боєприпаси. Про це СБУ повідомила у четвер, 18 квітня, передають Пат...