Хіти тижня. Зеленський звільнив головного контррозвідника СБУ: Спливли цікаві деталі

27 серпня президент України Володимир Зеленський підписав указ про звільнення глави Департаменту контррозвідки Служби безпеки України Олексія Петрова, повідомляють Патріоти України.

В цей же день Зеленський призначив Петрова керівником Служби безпеки України в Кіровоградській області. У свою чергу журналіст Юрій Бутусов зазначив, що Зеленський прийняв одне із знакових кадрових рішень в СБУ.

"На пост начальника ДКР планується висунення одного з діючих керівників управлінь. Петров керував багатьма контррозвідувальних операціями в цій війні, в тому числі на окупованій РФ території. Було чимало успіхів у нашої контррозвідки, якими СБУ заслужено пишається - контррозвідникам вдалося завдати великої шкоди російським окупантам" , - пише він в соцмережі.
Бутусов додав, що були і провали у Петрова. "Більшість проблем публічно обговорювати не варто. Але не можна не згадати справу перекладача Кабміну Єжова, якого урочисто затримував сам Петров біля КМ в прямому ефірі телеканалу Прямий, і який зараз гуляє на свободі через недостатність доказів. Це був абсолютно непотрібний піар. Однак найбільш значущою підставою для звільнення стала інформація про тісні контакти глави ДКР з бізнесом і політиками", - пише журналіст.
Він зазначив, що Петрова перевели в область для його ж безпеки, так як він володіє інформацією про діяльність контррозвідки, яка має особливу важливість для держави.

На шкільному автобусі возив окупантів у Бєлгород: СБУ затримала мешканця Харківщини (фото)

четвер, 18 квітень 2024, 13:02

Служба безпеки України затримала 59-річного мешканця селища Козача Лопань Харківської області, який під час окупації допомагав росіянам проводити ротацію, а також привозив їм зброю та боєприпаси. Про це СБУ повідомила у четвер, 18 квітня, передають Пат...

"Якби ж...": Туск прокоментував заяви європейських лідерів щодо допомоги Україні

четвер, 18 квітень 2024, 11:59

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск натякнув, що словам лідерів країн Євросоюзу щодо допомоги Україні не вистачає реалізації. Про це він написав у X (Twitter) за підсумками засідання Євроради, яке відбулось 17 квітня, передають Патріоти України. «Якби ...