Хіти тижня. "Земля горить" під ногами: Порошенко розповів, чому Путін погодився на розмову з Зеленським і про що йшлося

Путін погодився на переговори з Зеленським, тому що, не зважаючи на пропагандонську браваду для медіа, Росія змушена виконати рішення Гамбурзького суду.

Президент Росії Володимир Путін погодився на телефонні переговори із президентом України Володимиром Зеленським і обговорення зустрічі у Нормандському форматі. Бо Росія вимушена виконати рішення Трибуналу ООН з морського права у Гамбурзі. Він зобов'язав Кремль звільнити незаконно захоплених в Азовському морі громадян України. Про це п'ятий президент України, лідер партії "Європейська Солідарність" Петро Порошенко заявив у прямому ефірі одного з українських телеканалів, зазначають Патріоти України.

"Я знаю, що предметом переговорів була підготовка до чергового засідання Нормандського формату. Путін так легко погодився на переговори з Зеленським, тому що за моєю інформацією Росія зобов'язана, змушена виконати рішення Гамбурзького суду по звільненню наших моряків. Вони зараз роблять кроки, щоб зберегти обличчя. На 90% є сподівання на повернення наших героїв з в'язниць Москви. 24 українських військовослужбовця, які стали жертвами агресії Російської Федерації в Керченській протоці. Мені байдуже, хто отримає від цього дивіденди. Для мене принципова позиція, щоб наші хлопці повернулися додому", - наголосив Петро Порошенко.

"По решті позицій завтра відбудеться засідання на рівні дипломатичних радників у Франції, я і твердо переконаний, що після виборів засідання у Нормандському форматі мають відбутися найближчим часом. Іншого формату просто не існує", - зазначив лідер "Європейської Солідарності".

Агітував колег співпрацювати з окупантами: На Харківщині викрили співробітника "Укрзалізниці" (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 14:04

На Харківщині викрили та повідомили про підозру 52-річному співробітнику Укрзалізниці, який був прихильником російської агресії та агітував своїх колег співпрацювати з окупантами. Про це повідомила Харківська обласна прокуратура, передають Патріоти Укр...

Очільник МЗС Кемерон оцінив ймовірність відновлення дипломатичних відносин Британії з РФ

четвер, 25 квітень 2024, 13:31

Міністр закордонних справ Британії Девід Кемерон заявив, що у відносинах між Великою Британією та Росією більше «немає шляху назад». Про це він сказав у інтерв'ю Independent, передають Патріоти України. Журналістка запитала його, чи може Британія повер...