Хіти тижня. "Жыве Беларусь!": Попередній керманич сусідньої держави запропонував позбавити російську мову статусу державної (відео)

В далекому 1994 році "колгоспник" переміг одного з трьох підписантів Біловезької угоди про ліквідацію СРСР викриваючи начебто "нечуваної корупції" та "диктаторських замашках". "Диктатор" Шушкевич поступився владою мирно і результати виборів не сфальшував.

Ексглава Верховної ради Білорусі Станіслав Шушкевич заявив, що єдиною державною мовою республіки має бути білоруська. Про це 85-річний патріарх білоруської політики заявив в інтерв'ю YouTube-каналу "І Грянув Грем", зазначають Патріоти України.

Він зазначив, що єдиною державною мовою в країні має бути білоруська, бо "в нього немає більше батьківщини". Однак перехідний період на білоруську як державну мову буде тривалим і "доволі складним", зазначив Шушкевич.

Колишній політик також наголосив, що у Білорусі немає жодного протистояння з Росією.

"У нас ніколи не було міжнаціональної ворожнечі. Але ми завжди хотіли бути білорусами. І загалом, видавили з нас нашу мову, видавлюють нашу культуру. Загрози над російською мовою немає", - сказав 85-річний Шушкевич.

Нагадаємо, російській мові в Білорусі присвоєно статус другої державної ще 1995 року.

Шушкевич був главою Верховної ради Білорусі в 1991-1994 роках. Також він із 1996 до 2018 року обіймав посаду голови партії "Білоруська соціал-демократична Грамада" (БСДГ).

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...