Хіти тижня. ЗСУ готуються до наступу: Хомчак зробив багатозначну заяву щодо Донбасу

Збройні сили України ще з 2020 року проходять підготовку до дій в наступі на урбанізованої місцевості, заявляє головнокомандувач, начальник Генштабу ЗСУ генерал-полковник Руслан Хомчак, повідомляють Патріоти України з посиланням на Інтерфакс-Україна.

За наступальних дій, то в минулому році ми почали підготовку всіх наших бойових військових частин до дій в наступі на урбанізованої місцевості, тому що це те до чого ми також повинні бути готові. Тому, готуємо війська до всіх можливих варіантів розвитку ситуації“, – підкреслив Хомчак на прес конференції в понеділок у Києві.

Він запевнив, що Генеральний штаб ЗСУ, в новій J-структурі, відпрацьовує всі плани, все варіанти реагування на обстановку, яка тільки може бути.

“Всі плани ведуться, всі плани складаються, всі плани відповідного керівництву Міністерства оборони, держави доповідаються встановленим порядком”, – повідомив Хомчак.

Головнокомадувач заявив, що загрози захоплення «сірої зони» на Донбасі наразі не існує.

Також генерал-полковник Руслан Хомчак зазначив, що для проведення якихось активних дій має бути конкретна мета.

“Яка мета того, що противник зменшить міжпозиційний простір з 1000 до 700 метрів, — щоб бути вразливішим для наших військ? “— зауважив Головнокомандувач ЗСУ.

Крім того, генерал-полковник Руслан Хомчак запевнив, що Збройні Сили готові до будь-якого варіанту розвитку подій.


"Системи зношуються від запуску": Експерт оцінив, скільки ракет і як часто може запускати РФ по Україні

четвер, 28 березень 2024, 15:30

Російська окупаційна армія не відчуває особливого дефіциту ракет для атак по Україні. Загарбники потенційно здатні запустити дві-три хвилі по 70 ракет за добу. Про це в ефірі "Громадського радіо" розповів політичний аналітик, експерт із ракетного озбро...

Запустили сайт "Голос Європи": У Польщі викрили проросійську мережу з дискредитації ЄС та України

четвер, 28 березень 2024, 14:00

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі (ABW) заявили, що викрили проросійську мережу, яка займалась організацією проросійських ініціатив та медіакампаній у країнах ЄС проти держав та органів Євросоюзу та проти України. Про це агентство заяв...