Хіти тижня. ЗСУ отримають технічне поповнення: Польський суд повернув Україні 26 БМП-1, котрі продавець відмовився поставляти, незважаючи на проплачений контракт

Україна з 2014 року скуповує радянські бронетранспортери у країн колишнього Варшавського договору, щоб швидко та недорого зменшити дефіцит цієї техніки у ЗСУ, через воєнні потреби

Польський суд повернув Україні 26 БМП-1

Польський суд повернув Україні 26 бойові машини піхоти БМП-1, які компанія Wtorplast відмовлялась передати нашій державі, хоча кошти за них були сплачені, повідомляють Патріоти України з посиланням на ТСН.

Причина чому польська компанія відмовлялась їх передати – наміри переглянути умови контракту в сторону збільшення вартості угоди для нашої країни.

Тому державна компанія «Укрспецекспорт» була вимушена звернутися до польських судів аби відсудити техніку, за яку вже були переведені кошти.

Сам контракт було підписано у 2016-у році та внесено аванс у розмірі майже 9 млн доларів США за понад 50 бойових машин піхоти БМП-1, але було поставлено близько 20 одиниць.

БМП-1 підготовлені для транспортування в одну з частин ЗСУ

Загалом же контрактом передбачалось поставка 93-х бойових машин піхоти БМП-1 на загальну суму 15 345 000 доларів США.

Передбачалось здійснити постачання всіх БМП-1 до 2018-го року, але цього не було зроблено й досі.

Зараз відбувається процес вилучення бойових машин зі стоянки у польської фірми з їх подальшим транспортуванням до України.

Загалом це 26 БМП-1, які польський суд повернув Україні.

БМП-1 (Бойова машина піхоти-1) – бойова броньована плаваюча гусенична машина, призначена для транспортування особового складу до переднього краю, підвищення його мобільності, озброєності та захищеності на полі бою і спільних дій з танками в бою.

Машина оснащена 73-мм гладкоствольною гарматою 2А28 “Грім” і спареним з нею 7,62-мм кулеметом ПКТ. Наведення здійснюється електричними приводами.

Для стрільби по цілях можуть використовуватися активно-реактивні кумулятивні і уламкові снаряди. Гармата може вести вогонь з скорострільністю 8-10 пострілів на хвилину, прицільна дальність стрільби якої складає 1300 м.

Вертикальний кут обстрілу основним озброєнням складає від -4 до +30 градусів. На даху башти встановлено висувна пускова установка ПТКР 9М14М «Малютка» з ручним управлінням.

Закон про "іноагентів" не наближає Грузію до ЄС, - ​президент Європейської Ради

субота, 20 квітень 2024, 19:10

Президент Європейської Ради Шарль Мішель розкритикував грузинський закон про "іноагентів", заявивши, що його прийняття вплине на рішення про вступ Грузії до ЄС. Про це повідомляє Euronews, передають Патріоти України. "Я хочу чітко заявити: цей законопр...

Верещук прокоментувала чутки про своє нове "призначення"

субота, 20 квітень 2024, 18:41

Віцепрем'єр-міністерка Ірина Верещук відреагувала на інформацію у ЗМІ про "призначення" головою Тернопільської обласної військової адміністрації. Про це вона повідомила у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. "Сьогодні деякі ЗМІ написали,...