Хіти тижня. Зубчатка на генеральських погонах канула в лету: ЗСУ отримали нові емблеми та знаки

У військовій формі української армії відбулися зміни. Зубчатка, як емблема, що позначала приналежність до вищого офіцерського складу, зникла з генеральських погонів і тепер знаходиться на комірі. Наряду з вищим офіцерським складом нові емблеми отримали ще ряд військ та служб, повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу Міністерства оборони України.

Так, по іншому виглядає емблема військ зв’язку, спеціалістів автоматизованих систем управління, захисту інформації та кібербезпеки зазнала змін. Центральний медальйон з зображенням літери «і» було замінено на стилізоване зображення електричної іскри.

У десантно-штурмових військ емблема з'явилася на комірі, на якій зображений окрилений парашут з полум’яним мечем. Також змінили емблеми медичної служби та ветеринарної медицини: «зірку життя» замінили жезлом Ескулапа, який обвиває змія.

Було прийнято рішення про відхід від радянської традиції виконувати єдиний знак для медиків та ветеринарів в золоті та сріблі відповідно, й замінено срібну «зірку життя» на зображення змії, що звивається, яка була введена для ветеринарних старшин 1918 року наряду з емблемою військових медиків.

В якості нової емблеми частин радіо-електронної боротьби запропоновано контурний щит, на який скосом накладено стилізовану блискавку.

Крім того, ввели нові емблеми для спеціальностей, які не отримали власних емблем в «Правилах носіння військової форми одягу» у 2017 році. Наприклад, для армійської авіації у вигляді окриленого вістря списа, для морської піхоти – у вигляді меча Сагайдачного і схрещених мушкетів, накладених на стилізований якір.

Для Державної спеціальної служби транспорту України обрано «колесо Меркурія», накладене на понтонний якір, що має вказувати на можливість встановлення залізничних переправ через водні перешкоди.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...