Хіти тижня. Зустріч Зеленського з Путіним у Мінську: У Лукашенка відреагували

Мінськ готовий забезпечити зустріч на високому рівні щодо врегулювання ситуації на Донбасі за участю Росії, України, Великобританії, США, Німеччини і Франції. Про це заявив в інтерв'ю Sputnik міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей, коментую пропозицію українського лідела Володимира Зеленського президенту РФ Володимиру Путіну зустрітися в Мінську, повідомляють Патріоти України.

"Мінськ не просто готовий. Керівництво Білорусі завжди говорило про те, що ми готові зробити все для якнайшвидшого повернення миру на українську землю. І те, що прозвучало сьогодні з вуст президента України Зеленського, ми можемо тільки вітати", - сказав Макей.

Якщо відповідне взаєморозуміння буде досягнуто, то білоруська сторона, за словами міністра закордонних справ, готова зробити все можливе, щоб захід пройшов на найвищому рівні.

"Ми постараємося забезпечити також, як забезпечили проведення Нормандської зустрічі в лютому 2015 року. Ми вважаємо, що зараз це наше головне завдання. Президент Білорусі не раз говорив про те - як можна швидше відновити мир в Україні", - підкреслив Макей.

З подачі Москви? Лукашенко заявив, що Заходу варто "зіграти з Росією внічию", і заговорив про "зникнення" України

четвер, 25 квітень 2024, 15:56

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко запропонував Заходу "зіграти внічию з Росією". Він пригрозив, що в іншому разі війна може закінчитися "припиненням існування України", передають Патріоти України. Про це білоруський диктатор заяви...

Під ударом буде і Шойгу? Військове відомство Росії склолихув найгучніший скандал за 10 років, - британська розвідка

четвер, 25 квітень 2024, 15:26

Слідчий комітет Росії затримав на два місяці заступника міністра оборони Тимура. Як зазначається у зведенні, Іванову пред'явлено звинувачення у скоєнні злочину, передбаченого частиною 6 статті 290 КК РФ, а саме в отриманні хабаря у великому розмірі. Де...