Хіти тижня. "Звідки такі цифри?" Президент Зеленський помилився з фактажем в указі про розпуск Верховної Ради

За логікою нового президента через рік треба переобирати його самого, якщо соціологія не покаже іншого

Ірина Бекешкіна

Провідні соціологи не розуміють, звідки президент Володимир Зеленський взяв дані про «чотири відсотки довіри» до Верховної Ради, зазначають Патріоти України. Також залишилося неясним, чому саме показник в «чотири відсотки» став точкою неповернення, і був виданий указ про розпуск парламенту. Ще цікавіше було б дізнатися, чому президент розпускає Раду, але ніяк не чіпає структури, до яких довіра ще нижче.
Незручні питання озвучила соціолог, директор фонду «Демократичні ініціативи» Ірина Бекешкіна, проаналізувавши аргументи Зеленського за розпуск парламенту.
«У мене питання: звідки взялися 4%? Останні виміри рейтингів довіри до інститутів, які знайшла - в опитуванні "Рейтингу" (лютий-2019): в основному і повністю довіряють Верховній Раді 12%. Звичайно, 12% - це теж замало. Але не 4%! »- зазначає Бекешкіна.
Соціолог нагадує, що українці більш-менш довіряли Раді лише в перший час після її обрання. Уже через рік після виборів повна довіра до Ради скотилося до 9,5% (опитування «Демініціатив» і КМІС).
«Тобто, за цією логікою, розпускати Верховну Раду треба було вже через рік після обрання?» - задається питанням соціолог.

скрин

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 20 квітня

субота, 20 квітень 2024, 9:15

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.04.24 орієнтовно склали:

"Власне, ми бачили це": Експерт оцінив, коли окупанти можуть влаштувати новий наступ на Україну

субота, 20 квітень 2024, 8:57

Російська окупаційна армія найближчими місяцями намагатиметься здійснити нову хвилю наступу на Україну. До середини літа для путінських загарбників це буде єдина можлива ймовірність чогось досягти на полі бою, передають Патріоти України. У Кремлі посп...