Хіти тижня. "Звичайно, з України!": Журналіст підколов Кремль знаковим фактом про Другу світову війну

Цимбалюк відповів на звинувачення російських пропагандистів України в спотворенні історії Другої світової війни красномовним фактом.

У своєму відеоблозі на YouTube український журналіст Роман Цимбалюк нагадав кремлівським пропагандистам, хто саме приймав капітуляцію у Японії, яка стала останньою крапкою у Другій світовій війні, передають Патріоти України.

"Ці "товариші" чому так бісяться? Тому що вони пропонують винятково один погляд на історичні події – з точки зору Москви і того, що української держави незалежної не було і бути не може. Хоча, по суті, Україна як частина СРСР є країною-переможицею у Другій світовій. До речі, капітуляцію Японії підписував маршал Дерев'янко. Звичайно, з України", – нагадав росіянам Цимбалюк.

Маршал Дерев'янко приймає капітуляцію Японії

Кузьма Миколайович Дерев'янко – український радянський військовий діяч, Герой України, генерал-лейтенант. Він народився в селі Косенівці на Уманщині (Черкаська область). В радянській Червоній армії служив з 1922 року, закінчив Київську, а потім Харківську військові школи.

Головних військових досягнень Дерев'янко домігся під час Другої світової війни, закінчивши її в званні генерал-лейтенанта. 2 вересня 1945 року від імені радянського верховного головного командування приймав капітуляцію Японії.

Маршал Кузьма Дерев'янко


За звʼязки з командою Навального: У РФ заарештовано журналістів AP і Reuters (фото)

неділя, 28 квітень 2024, 21:59

У Росії заарештували журналістів Сергія Кареліна і Костянтина Габова, які працювали на Reuters та Associated Press, за звинуваченнями у нібито співпраці з командою Олексія Навального. Про це повідомляє AP, передають Патріоти України. Карелін, який має ...

Через антисемітські гасла: Кандидатку в президенти США затримали під час пропалестинської акції

неділя, 28 квітень 2024, 20:28

Під час студентських демонстрацій в американських кампусах проти війни в Секторі Гази поліція затримала сотні людей. Серед них – кандидатка у президенти США від Партії зелених Джилл Стайн. Про це пише BBC, передають Патріоти України. Прессекретар Джилл...