Х**ло дотисли? Путін після дзвінка Байдена погодився скоротити ядерний арсенал Росії і продовжив ДСНО на 5 років

Президент Росії Володимир Путін підписав закон про продовження договору між РФ і США щодо скорочення і обмеження стратегічних наступальних озброєнь (ДСНО або СНО-3) на п'ять років, який серед іншого стосується ядерної зброї. Про це 29 січня повідомляється на сайті Кремля. Таким чином документ діятиме до 5 лютого 2026 року, передають Патріоти України.

"Федеральним законом ратифікується Угода про продовження Договору між Російською Федерацією і Сполученими Штатами Америки про заходи щодо подальшого скорочення і обмеження стратегічних наступальних озброєнь від 8 квітня 2010 року, яку було укладено 26 січня 2021 року між Росією і США в формі обміну нотами", – йдеться в законі.

Що передбачає договір ДСНО
  • Встановлює обмеження і граничні рівні стратегічних наступальних озброєнь (СНО), положення, що стосуються охоплення, розміщення, інспектування, переобладнання і ліквідації СНО.
  • Документ поширюється на важкі бомбардувальники; міжконтинентальні балістичні ракети (МБР); балістичні ракети підводних човнів (БРПЛ), в тому числі МБР і БРПЛ в неядерному оснащенні у разі їх створення; пускові установки МБР і БРПЛ.
  • Договір передбачає, що наявні у сторін сумарні кількості СНО не повинні перевищувати 700 одиниць для розгорнутих МБР, розгорнутих БРПЛ і розгорнутих ТБ; 1550 одиниць для боєзарядів на розгорнених МБР, боєзарядів на розгорнених БРПЛ і ядерних боєзарядів, які зараховуються за розгорнутими ТБ; 800 одиниць для розгорнутих і нерозгорнутих ПУ МБР і БРПЛ, а також розгорнутих і нерозгорнутих ТБ.

Як і коли закінчиться війна в Україні: Жданов назвав найкращий та найгірший сценарії

вівторок, 21 травень 2024, 6:56

Російський диктатор Володимир Путін знову заявив про готовність до “мирних переговорів” з Україною з урахуванням “гарантій безпеки”. Він повторив кремлівські наративи, що Росія нібито ніколи не відмовлялася від переговорів для “справедливого врегулюван...

Ворог прагнув але не досяг: Росіяни планували оточити Харків - The Economist

вівторок, 21 травень 2024, 3:25

Початок наступальної операція перенесли на тиждень раніше. Хоча не факт, що до визначених планом 15-16 травня для такого роду удару у росіян все було б готове. Росіяни під час травневого наступу планували частково оточити Харків . Росіяни планували ча...