Х**ло хоче війни: У Росії запланували на завтра пуски балістичних та крилатих ракет під наглядом Путіна

У Росії у суботу, 19 лютого, пройдуть планові навчання сил стратегічного стримування. Вони передбачають серед іншого пуски балістичних та крилатих ракет. Про це пишуть "РИА Новости" з посиланням на інформацію Міноборони РФ, передають Патріоти України.

Керувати навчаннями буде президент РФ Володимир Путін. До них залучать Повітряно-космічні сили, Південний військовий округ, ракетні війська стратегічного призначення, Північний і Чорноморський флот.

"Навчання сил стратегічного стримування були сплановані раніше для перевірки готовності органів військового управління, бойових розрахунків пуску, екіпажів бойових кораблів і стратегічних ракетоносців до виконання поставлених завдань, а також надійності озброєння стратегічних ядерних і неядерних сил", - заявили в Міноборони РФ.

Напередодні в Кремлі назвали "необґрунтованими звинуваченнями" заяви США і НАТО про те, що Москва не відводить свої війська від кордону з Україною, і додали, що для згортання військових навчань потрібен час.

Як відомо, Міноборони РФ неодноразово заявляло про відведення техніки від українського кордону, проте західні розвідки й НАТО цю інформацію не підтверджують.

Зазначимо, раніше в "Енергоатомі" заявляли, що в разі загострення військового конфлікту на українському кордоні і вторгнення російських військ на територію України, наші реактори вціліють при попаданні в них летять предметів.

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...