Х**ло платить за все? Глава МЗС Німеччини виступив проти посилення санкційного тиску на Москву

Незважаючи на провокаційні дії Росії на кордоні з Україною і ситуацію навколо посадженого за грати опозиціонера Алєксєя Навального, міністр закордонних справ ФРН Гайко Маас виступає проти посилення санкційного тиску на Москву, передають Патріоти України.

Саме в зв'язку з напруженням у відносинах останнього часу необхідний діалог з Росією, заявив він. "Відносини дуже погані, - визнав він. - Але вони не повинні і залишатися такими".

Суть дипломатії, за словами глави зовнішньополітичного відомства Німеччини, полягає в тому, щоб розмовляти з тими країнами, відносини з якими напружені, "а не завжди говорити тільки з тими, з ким немає розбіжностей в думках". "Це особливо стосується Росії і конкретно зараз", - підкреслив Маас.

Він висловив задоволення тим, що російський уряд, мабуть, прийняв пропозицію глави Білого дому Джо Байдена про переговори з російським президентом Владіміром Путіним і обидві сторони вже обговорюють час і місце проведення зустрічі.

"Врешті-решт ніхто не може бути зацікавлений в тому, щоб постійні провокації і конфронтації перетворилися в серйозне протистояння, - зазначив глава німецького МЗС, - вже точно не ми, в Європі".

Гайко Маас нагадав, що після незаконної анексії Криму в 2014 році ЄС вже ввів щодо Росії економічні санкції, які продовжуються кожні півроку, а також що європейські санкції були двічі введені за останні тижні у зв'язку з отруєнням Навального. Глава німецької дипломатії висловився проти ще більш жорстких заходів, як того вимагають, зокрема, європарламентарі. Він висловив сумнів у тому, що "дуже жорсткі санкції" щодо Москви поліпшать ситуацію з Навальним: "Я думаю, що це призведе до зворотного".

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...