Х**ло щось готує? Росія перекинула до Криму дві частини десантників, - Жданов (відео)

Російська Федерація на окупованому Донбасі проводить випробування новітніх зразків озброєння, зокрема, засобів радіоелектронної боротьби. Дві частини повітряно-десантних військ РФ, які були перекинуті в Криму та на Кубань для проведення військових навчань, можуть залишитися там назавжди. Таку думку висловив військовий експерт Олег Жданов, передають Патріоти України.

"Ми постійно виявляємо на Донбасі новітні зразки озброєння Російської Федерації, які вони випробують в бойових умовах або в умовах, максимально наближених до бойових. Ми не раз помічали там новітні розробки в радіолокації, в засобах радіоелектронної боротьби, станцій спостереження та інші станції", – повідомив він.

Говорячи про велике накопичення сил і засобів РФ на кордоні з Україною і відвід військ, Жданов зауважив, що йдеться про "епізод справжньої холодної війни" між Росією і Заходом.

Так, за його словами, він став відповіддю на попередній "епізод" – навчання НАТО. "Епізод з накопиченням військ біля наших кордонів спровокували масштабні навчання НАТО в Балтійському і Чорному морі, які основною метою ставили відпрацювання питань блокування півострову Крим та Калінінградської області задля унеможливлення розповсюдження збройного конфлікту з цих територій", – сказав експерт.

На його думку, концентрацію військ біля кордонів України країна-агресор використала з двох причин. Перша – демонстрація своїх намірів НАТО, друга – "залякування України і спонукання нас до виконання Мінських домовленостей в їхньому контексті".

Водночас Жданов припустив, що дві частини повітряно-десантних військ, які були перекинуті до Криму та в район Новоросійську, можуть залишитися тут на постійній основі.

"Тут треба слідкувати. В мене є побоювання, що вони можуть там залишитися на постійній основі, судячи з того, яку кількість ешелонів було туди відправлено. Це означає, що частини були перекинуті повністю, з усім майном, закінчуючи пожежними відрами", – зауважив він.

Джерело: Обозреватель

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...