Х**ло святкує перемогу: Путін заявив про завершення укладання труб по першій нитці "Північного потоку-2"

Президент РФ Володимир Путін оголосив про те, що 4 червня завершилося укладання труб по першій нитці "Північного потоку-2". Про це він заявив під час виступу на Петербурзькому міжнародному економічному форумі, передають Патріоти України.

За його словами, «Газпром» готовий заповнювати трубопровід газом. Він також заявив, що на цьому тижні забезпечили готовність газопроводу до «Північного потоку-2» на російській території. Загалом «Північний потік-2» складається з двох ниток. За даними «Газпрому», загальна потужність двох ниток газопроводу становить 55 млрд метрів кубічних газу в рік. «Робота по другій нитці триває. Лінійна робота, зокрема морська ділянка, закінчена», — заявив Путін.

Що треба знати про «Північний потік-2»?

Газопровід «Північний потік-2» будує російський «Газпром» разом із провідними енергетичними компаніями Німеччини, Франції та Австрії. Прокладання труб у водах Німеччини поновили з 5 грудня 2020-го. До того будівництво майже рік було на паузі через санкції США щодо європейських підрядників.

Європарламент закликав зупинити будівництво газопроводу «Північний потік-2», а німецькі природоохоронні організації подавали скарги, щоб заморозити прокладання труб. А втім, у Німеччині кажуть, що не можуть зупинити процес, адже проєкт спорудження газогону схвалили багато років тому, а його скасування загрожувало б судами проти країни.

24 січня будівництво «Північного потоку-2» поновилось у водах Данії. У разі завершення проєкту Росія отримає можливість постачати весь свій газ до Європи, не користуючись послугами української газотранспортної системи. Це призведе до втрати Україною доходів від транзиту газу в декілька мільярдів доларів на рік.

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...