Х**ло таки щось готує? Росія перекинула до Криму радіолокаційні комплекси із Забайкалля (відео)

Російська Федерація перекинула в тимчасово окупований Крим радіолокаційні станції "Каста-2-2" із Забайкалля. Відповідні кадри були оприлюднені в соцмережі TikTok, передають Патріоти України.

Однак місце, звідки був відправлений ешелон з військовою технікою, встановили розслідувачі спільноти Conflict Intelligence Team. Інформацію вони оприлюднили на своєму Telegram-каналі.

Перевірка коду однією з платформ за допомогою сервісу gdevagon показала, що ешелон рухався зі станції Домна Забайкальського краю на станцію Айвазовська в Криму. Остання розташовується неподалік від полігону Опук, де в квітні з'явилося значне скупчення техніки країни-агресора.

Розслідувачі відзначили, що станції "Каста" знаходяться на озброєнні радіотехнічних полків дивізій протиповітряної оборони і авіабаз. З них у Забайкаллі базується тільки 342-й радіотехнічний полк (в/ч 75313).

"Це перше відоме нам перекидання техніки в Крим зі Східного військового округу (куди входить Забайкальський край) в рамках недавнього нарощування сил на кордоні з Україною", – додали в Conflict Intelligence Team.

Чи буде велика війна: Журналісти Bloomberg описали чотири сценарії відповіді Ізраїлю за атаки Ірану

четвер, 18 квітень 2024, 7:48

Ізраїль обіцяє помститися Ірану за атаку безпілотників і ракет у вихідні. Поки США та Європа закликають до стриманості, Ізраїль зважує свій вибір. Варіанти відповіді Ізраїлю на недавню атаку Ірану варіюються від ударів по ядерних об'єктах до кібератак....

"Навіть якщо усунути чинник військового договору": Захід не захищатиме Україну так само, як Ізраїль, оскільки політично йому це не вигідно, - Ілія Куса

четвер, 18 квітень 2024, 6:39

"Теза про те, що Ізраїль захищають усі, а нас ніхто, не витримує жодної критики, лише відображає рожевий світ, в якому живе частина суспільства", - про це у Фейсбуці пише Ілія Куса, передають Патріоти України. "1. Ізраїль має юридичного союзника, підп...