Х**ло таки щось готує? З'явилися супутникові знімки, що підтверджують нарощування військ РФ на кордоні з Україною

З'явилися супутникові знімки, які підтверджують скупчення військ Російської Федерації на кордоні з Україною. Їх опублікувало видання Politico, передають Патріоти України.

Супутникові знімки були зроблені Maxar Technologies 1 листопада та передані Politico. Вони показують скупчення бронетанкових частин, танків і самохідної артилерії разом з наземними військами в районі російського міста Єльня недалеко від кордону з Білоруссю. Також, згідно з новим аналізом, війська РФ виявлені в районі навколо Брянська і Курська, недалеко від північного кордону України - туди перемістили техніку 4-ї танкової дивізії Росії.

"Підрозділи забезпечені основними бойовими танками Т-80У і самохідною артилерійською установкою", - зазначає видання.

У цьому районі також були помічені елементи 1-ї гвардійської танкової армії. Ця армія "призначена для проведення операцій на всіх рівнях бойових дій, від протиповстанських дій до механізованих бойових дій".

"Зазвичай вона першою отримує новітнє обладнання, а також розглядається як основна формація для тестування нового обладнання і тактики", - уточнює видання. Підрозділи розпочали рух наприкінці вересня з інших районів Росії, де вони зазвичай базуються.

Про мотивацію

неділя, 19 травень 2024, 0:45

Воєнні проблеми, економічні прорахунки, корупція, загроза диктатури на тлі неспроможності приймати ефективні рішення вищим керівництвом ведуть до демотивації на усіх рівнях і кризи управління. На Харківщині триває спроба росіян розширити захоплену смуг...

"Ми готові до з'ясування відносин на полі бою": Лавров очікує ворожнечу з Європою "на покоління"

субота, 18 травень 2024, 23:16

Європа як партнер для Росії не актуальна як мінімум на одне покоління. Таку заяву зробив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров у суботу, 18 травня, передають Патріоти України. "Дмитро Віталійович Тренін (російський політолог – ред.) в одній зі св...