Х**ло вичікує? На кордоні з Україною залишилися 80 тисяч російських військових, - NYT

Росія відкликала від кордону з Україною лише кілька тисяч військовослужбовців, до сих пір там залишаються близько 80 тисяч військових РФ. Про це виданню New York Times заявили високопоставлені чиновники адміністрації президента США Джо Байдена, передають Патріоти України.

Відзначається, що армія як і раніше є найбільшою силою, яку Росія накопичила на кордоні з тих пір, як Москва анексувала Крим у 2014 році.

За словами офіційних осіб, російські військові дійсно наказали деяким підрозділам повернутися в свої казарми станом на 1 травня – і вони відійшли від кордону. Але багато підрозділів залишили свої вантажівки і бронетехніку, що говорить про те, що вони можуть повернутися, якщо президент Росії Володимир Путін вирішить розгорнути їх знову.

Представники адміністрації заявили, що вони сприймають постійна присутність військ на кордоні з Україною як сигнал Путіна про те, що він може не тільки зрівнятися, а й перевершити кількість військовослужбовців, які беруть участь в навчаннях США і НАТО в Європі. У той же час американські військові чиновники не впевнені в тому, які саме цілі переслідує президент Росії.

"Вони просто черв'яки на нашому тілі": Депутат "Єдиної Росії" обізвала безробітних росіян

середа, 1 травень 2024, 23:43

Депутат від партії "Единая Россия" Катерина Собканюк заявила, що безробітні росіяни є "черв'яками". Також вона запропонувала створити в Росії "трудові табори", передають Патріоти України. "Сьогодні в будівельній галузі близько 30% незаповнених місць, в...

На місці влучання спалахнула потужна пожежа: Окупанти знову вдарили по Одесі (фото, відео)

середа, 1 травень 2024, 23:18

Увечері 1 травня російські окупанти знову вдарили по Одесі. Про це повідомили місцеві Telegram-пабліки, передають Патріоти України. У мережі з'явилися фото та відео наслідків. Над містом здійнявся дим. За попередніми даними, окупанти вдарили по складу ...