Хлопцям - радість, армії - нові проблеми: Зеленський вирішив демобілізувати строковиків, - секретар РНБО

Без нового призову строковиків українські війська можуть зіткнутися з посиленням кадрового голоду у тилу

Українських військових-строковиків, чий термін служби вже закінчився, вирішили демобілізувати. Цього хотів президент України Володимир Зеленський. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву секретаря Ради національної безпеки та оборони України Олексія Данілова в інтерв'ю "Українському радіо".

Данілов нагадав, що сьогодні відбулося засідання Ставки верховного головнокомандувача, на якому питанню демобілізації приділили велику увагу, щоб була можливість "справедливо займатися залученням до війська тих людей, які потрібні для обороноздатності нашої країни".

"Що стосується мобілізації людей, які проходили строкову службу, то президент попросив і військові погодилися, що найближчим часом ці люди будуть демобілізовані. Цей процес відбудеться і ми розуміємо скільки їх. І це справедливо, якщо вони заходили на строкову службу, у них закінчився термін строкової служби", - розповів Данілов.

Він уточнив, що ті, хто має бажання залишитися, зможуть зробити це за допомогою підписання контракту. Інших демобілізують.

З огляду, що крайній призов строковиків відбувся восени 2021 року, 1,5-річний термін добіг кінця у всіх. Наймолодший призов, виходячи з законодавства можуть затримати ще на півроку. Перед ЗСУ та Нацгвардією гостро постане питання, ким замінити десятки тисяч бійців, котрі несли службу поза лінією фронту: караулах, блокпостах, внутрішніх нарядах місць постійної дислокації військових частин. Яким чином буде компенсоване оголоння близько сотні тисяч посад з цією демобілізацією наразі не відомо. Чи буде говий призов хлопців 18-25 років, чи їх місця мають зайняти мобілізовані чоловіки старше 25 років - рішення за Верховним головнокомандувачем.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...