Х**лу буде несолодко? США готові відповісти на агресію РФ, - Блінкен після зустрічі з Лавровим

Сполучені Штати готові відповідати на агресивні дії Росії не тільки проти Вашингтона, але і проти союзників та партнерів. Про це заявив держсекретар США Ентоні Блінкен після зустріч з російським колегою Сєргєєм Лавровим у Рейк'явіку, передають Патріоти України.

"Не секрет, що ми маємо свої розбіжності. Що стосується цих розбіжностей, як президент Байден також говорив президенту Путіну, якщо Росія буде агресивно діяти проти нас, наших партнерів, наших союзників, ми відповімо. І президент Байден продемонстрував це і словом, і ділом, не з метою ескалації, не для пошуку конфлікту, а для захисту наших інтересів", - сказав Блінкен.

Водночас Блінкен сказав, що є багато областей, де інтереси двох країн перетинаються, включаючи пандемію Covid-19, зміну клімату, боротьбу з ядерними програмами в Ірані та Північній Кореї, та Афганістан.

У заяві на сайті Держдепу, опублікованій після переговорів, вказується, що Блінкен висловив глибоку стурбованість з приводу продовження розгортання російських військових в Україні та поблизу неї. Також США стурбовані через переслідування журналістів "Голосу Америки" та "Радіо Свобода", станом здоров'я Алєксєя Навального та репресій проти опозиційних організацій.Керівники зовнішньополітичних відомств США прибули у столицю Ісландії для участі в міністерській зустрічі Арктичної ради.

Але радіти поки що зарано: У Хорватії на виборах перемогла проукраїнська партія

четвер, 18 квітень 2024, 19:14

У Хорватії партія проукраїнського прем’єр-міністра Андрея Пленковича "Хорватський демократичний союз" перемогла на дострокових парламентських виборах, але не набрала абсолютної більшості, і тепер муситиме домовлятися про коаліцію, передають Патріоти Ук...

Цинізму не позичати: У прикордонні Чернігівщини окупанти атакували водія автомобіля, який привіз хліб у магазин

четвер, 18 квітень 2024, 18:56

Вдень 18 квітня російські терористи обстріляли водія автомобіля, який привіз хліб у магазин. Внаслідок воєнного злочину чоловік 1994 року народження отримав контузію. Війська РФ вдарили по цивільному транспортному засобу в Новгород-Сіверському районі. ...