"Хоч би що зробила РФ, все одно знайдеться хтось, хто скаже, що треба врахувати її інтереси. Світу довго було зручно брати до уваги лише Росію", - Зеленський

Президент України Володимир Зеленський заявив, що світ виявився неготовим до української сміливості, яку наш народ виявляє, даючи відсіч країні-агресору РФ. Це сталося тому, що багатьом було звично та зручно брати до уваги лише Росію. А на Україну вони не хотіли зважати та навіть не оцінювали її потенціал. Про це Зеленський сказав 25 травня у вечірньому відеозверненні до українського народу, передають Патріоти України.

Він нагадав про те, як 24 лютого багато хто у світі навіть не вірив, що Україна зможе вистояти проти повномасштабної війни. "Для них це зручно. І справді звично. Часто дуже вигідно. Називати тих чи інших політиків Росії "героями Достоєвського", ніби це щось їм пробачає. Розповідати про нібито історичну сферу впливу Росії. І про нібито баланс у відносинах у Європі, який без Росії нібито неможливий", – сказав президент.

Хоч би що зробила РФ, наголосив гарант, все одно знайдеться хтось, хто скаже, що треба врахувати її інтереси. Цього року такі фрази знову лунали на Всесвітнтому економічному форумі у Давосі.

"Попри тисячі російських ракет, які вдарили по Україні. Попри десятки тисяч убитих українців. Попри Бучу й Маріуполь тощо. Попри зруйновані міста. І попри побудовані російською державою "фільтраційні табори", у яких убивають, катують, ґвалтують і принижують, як на конвеєрі. Росія зробила це все у Європі", – підкреслив голова держави.

Він розкритикував натяки політиків та світових ЗМІ на те, що України нібито має віддати частину своїх території Росії, обмінявши таким чином їх на мир. "Можливо, у New York Times у 1938 році теж писали щось подібне. Але зараз, нагадую, все ж 2022 рік. І за всіма цими геополітичними міркуваннями тих, хто радить Україні щось віддати Росії, "великі геополітики" завжди не хочуть бачити звичайних людей. Звичайних українців. Мільйони тих, хто, власне, й живе на території, яку вони пропонують обміняти на ілюзію миру. Треба завжди бачити людей. І пам'ятати, що цінності – це не просто слово", – наголосив Зеленський.

Про ситуацію на фронті

Президент розповів, що Збройні сили України, розвідка та всі наші захисники зараз протистоять надзвичайно жорсткому наступу російських військ на сході. Подекуди сили ворога у техніці та кількості солдатів переважають.

Російська влада ухвалила показове рішення – вони дозволили брати на контрактну службу людей старшого віку, нагадав гарант. Це значить, що молодих їм уже не вистачає, але бажання воювати у росіян все ж таки зберігається.

"Ще потрібен час, щоб відбити у них це бажання. Ще потрібна допомога партнерів, передусім зброєю для України. Повна допомога! Без винятків, без обмежень. Достатня, щоб перемогти. Ось про що говорять ті, хто справді цінує людей", – сказав український лідер.

Україна відводить з лінії фронту танки Abrams. Associated Press пояснила, що з ними не так

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:23

Українські війська відвели американські танки Abrams M1A1 від лінії фронту, оскільки з ними стало складно працювати. Про це пише Associated Press з посиланням на свої джерела. За словами журналістів, у всьому винні російські безпілотники, які повсюдно ...

"Як тільки Су-34 взятий на приціл, він буде приречений": Експерт озвучив формулу знищення російської авіації

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:14

На думку військового експерта, полковника запасу ЗСУ Петра Черника, керовані авіабомби, якими росіяни закидують прифронтові регіони, швидко перестануть бути проблемою, як тільки Україна отримає винищувачі F-16. Про це пише "24 канал", передають Патріот...