"Хоча ми маємо розбіжності у поглядах": Шольц заявив, що перемовини з Путіним проходять у "дружньому тоні"

Канцлер Німеччини Олаф Шольц телефонує до кремлівського диктатора Владіміра Путіна, бо вважає це важливим. Переговори вже буцімто навіть дали певні зрушення. Зокрема, Шольц і Путін поспілкувалися телефоном 13 вересня. У німецькому уряді повідомили, що розмова тривала 90 хвилин, передають Патріоти України.

Шольц заявив про "дружній тон" розмови з Путіним

Канцлер Німеччини розповів, що у його нещодавніх переговорах з Путіним були зрушення. "Просто вони не були дуже масштабними", – додав Шольц.

За його словами, тон розмови завжди є дружнім, попри те, що політики "мають розбіжності у поглядах". Канцлер обговорює з кремлівським диктатором не лише припинення вогню, а й гуманітарні питання.

"Окрім вимоги про виведення військ, мені було важливо говорити й про гуманітарні питання. Наприклад, питання вивезення зерна, питання доступу до полонених солдатів для Міжнародного Червоного Хреста", – зауважив Шольц.

Канцлер Німеччини підсумував, що також важливо було обговорити з Путіним питання Запорізької АЕС, яку окупували росіяни.

Зверніть увагу! Нещодавно Шольц заявив, що Німеччини не діятиме самостійно у питаннях військової допомоги Україні. Саме так канцлер пояснив, чому його країна досі не надала ЗСУ танки. Окрім цього, у травні ЗМІ повідомляли, що Німеччина за 9 тижнів майже не поставила Україні зброї, хоч і обіцяла.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...