Хоча в МЗС радили цього не робити: Дуда відвідав день народження, на якому булі "друзі" Путіна

Президент Польщі Анджей Дуда побував на святкуванні в колишнього президента Чехії Мілоша Земана, на яке були запрошені й політики, яких вважають проросійськими. Водночас міністерство закордонних справ Польщі закликало цього не робити. Про це в ефірі польського TOK FM у понеділок, 30 вересня, повідомив глава МЗС Радослав Сікорський, передають Патріоти України.

Святкування, що відбулося в замку Глубока в Чехії, відвідали не лише Дуда, а й президент Словаччини Петер Пеллегріні, прем'єр-міністр Роберт Фіцо, а також президент Сербії Александар Вучич і прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан. Сікорський зазначив, що візит Дуди до Чехії обговорювався з МЗС, і там рекомендували відмовитися від нього.

«Я б порадив пану президенту обрати інших друзів. Думаю, що він уже шкодує. Це, мабуть, не додає йому авторитету. У Сполучених Штатах [Генасамблея ООН] президент дбав про інтереси воюючої України, а тут він зустрічається з людьми, які мають інші погляди», — сказав міністр.

Він також додав, що візит Дуди на це святкування викликав негативні реакції в Польщі.

До повномасштабного вторгнення колишнього президента Чехії Мілоша Земана називали одним із «друзів» російського диктатора Володимира Путіна. За лічені тижні до війни тодішній президент Чехії не вірив у напад й називав тогочасну напругу, яка була, «словесною війною з обох сторін», а росіян «не такими божевільними».

Після вторгнення він одразу змінив свою риторику, заявивши, що розв’язана Москвою повномасштабна війна стала «холодним душем» і принципово все змінила.

"Я бачив себе": Лукашенко заявив, що боїться потрапити в полон, але це не те, про що ви подумали

вівторок, 1 жовтень 2024, 0:22

Лукашенко заявив студентам технічних вишів, що боїться «опинитися в полоні штучного інтелекту», передають Патріоти України. «Я боюся, щоб цей штучний інтелект не призвів до того, що ми в полоні у нього будемо», — сказав диктатор. Зазначимо, що Лукашенк...

Атак буде більше? Росія перевиконала план виробництва "Шахедів", експерти розкрили цифри

вівторок, 1 жовтень 2024, 0:00

РФ значно наростила виробництво безпілотників Shahed-136. Зокрема, в ВЕЗ "Алабуга" (вільна економічна зона) виробництво цих дронів сягнуло 6 тисяч одиниць - на рік раніше запланованого, передають Патріоти України. АТ "Алабуга" на початку 2023 року укла...