"Хоче, але дуже боїться": Жданов оцінив імовірність ядерного удару Путіним

Військовий експерт Олег Жданов заявив, що застосування Путіним ядерної зброї можливе лише в теорії, а на практиці це фактично нереально. Про це він розповів на своєму YouTube-каналі, передають Патріоти України.

"Теоретично він може вдарити. Він має тактичне ядерне озброєння. Але на сьогоднішній день умови поставлені настільки жорстко для РФ, що навіть західні розвідки оцінюють ймовірність застосування ядерної зброї як дуже низьку. Путін може й хоче, але він дуже боїться. І Путін хоче взяти участь у будівництві нового світового порядку, він не збирається ні в рай, ні в пекло. Як він казав: "Всі здохнуть, а ми до раю". Ні, це небезпека. Людина, яка планує своє майбутнє навіть найближче… Ось їй зараз потрібні переговори, і вона робить все можливе і неможливе для того, щоб змусити Україну сісти за стіл переговорів. Йому потрібне припинення вогню, його армія програє. Вона сьогодні вже не може наступати, лише окремі ділянки, які я не беру до уваги. І те, це ж настають не Збройні сили Росії, а приватні військові компанії", – сказав він.

Жданов підкреслив, що кремлівський диктатор не зможе натиснути на "червону кнопку". "Можливо, Путін і хоче, але він не може його застосувати. Тож не переживайте. Захід стежить так само, як і ми. Їм не потрібний тут другий Чорнобиль, їм не потрібне джерело радіоактивного зараження. Вони сидять і "план Маршалла" пишуть і хочуть його вже затвердити хто що інвестуватиме, щоб відновлювати Україну. Вони не дадуть Путіну цього зробити. Це не перебільшення, це констатація факту на сьогоднішній день", – підкреслив він.

Якщо завтра війна: У The Economist оцінили, чи готові молоді європейці захищати свої держави

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:22

На Заході вже багато років існувала тенденція відмови від строкової служби та зменшення особового складу в армії, передають Патріоти України. У більшості європейських країн наразі існує лише служба за контрактом, адже після завершення Другої світової...

Ситуація складна: Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному, - Deep State

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:54

Мапу воєнних дій оновлено.Про це інформує Deep State, передають Патріоти України. Ворог просунувся в Новокалиновому. Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному. . "Ми вдень писали, що ворога було відкинуто з підстанції, проте стало відомо, що...