Хоче більше: Зеленський наказав подовжити орденський ланцюг президента

Президент Володимир Зеленський вніс зміни в положення 1999 № 1507 «Про офіційні символи глави держави». Відповідний указ від 29 березня опубліковано на сайті президента, передають Патріоти України.

Відповідно до указу, словосполучення «до відділу державних нагород Адміністрації президента України» замінено словами «до Фонду президентів України», а словосполучення "Служба протоколу президента України і Відділ державних нагород Адміністрації президента України" замінено словами "Служба державного протоколу і церемоніалу Офісу президента України".
Крім того, в пункті 4 указу доданий абзац «Під час перебування президента України за кордоном дублікат прапора (штандарта) Президента України на прапорній щоглі біля резиденції президента України в столиці України - місті Києві не піднімається».
Також в знаку президента, що має форму орденського ланцюга, число декоративних ланок збільшено з 12 до 16. Крім того, з указу виключені з 2 по 6 абзаци пункту 7, відповідно до яких, знак президента України носиться на шиї і використовується при прийомі вірчих і відкличних грамот глав дипломатичних представництв іноземних держав в Україні; вручень державних нагород України, президентських відзнак, відмінностей лауреатів державних премій України; під час телевізійних звернень з посланнями до народу, а також в інших випадках, якщо це передбачено нормами протоколу.

"Небезпечні слова": Кремль налякали заяви Макрона і Кемерона про війська в Україні та удари по РФ

п’ятниця, 3 травень 2024, 15:30

Прессекретар російського правителя Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що у Кремлі стурбовані та вважають "небезпечними" і такими, що "нагнітають напруженість" останні заяви президента Франції та очільника МЗС Великої Британії щодо можливої присутн...

Ворог стягує сили! До 500 тисяч військових: Чисельність російських військ в Україні значно збільшилася, - Павлюк

п’ятниця, 3 травень 2024, 15:22

Чисельність російських військ на території України значно збільшилася з 2022 року. На тимчасово окупованих територіях перебуває від 510 000 до 513 000 російських військовослужбовців. Про це заявив командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-лейтенант Олек...