Хоче кинути на війну проти України: Росія замовила в Ірану тисячу розвідувально-ударних безпілотників, - журналіст

Російська Федерація замовила в Ірану тисячу безпілотників. Про це пише ліванський журналіст-аналітик Елайджа Маг'є з посиланням на власні джерела у Тегерані, передають Патріоти України.

За словами Маг'є, Тегеран вже передав у РФ спеціальний тренажер для навчання операторів дронів, а також кілька машин.

"Росія підписала контракт з Іраном на купівлю 1000 безпілотників після того, як Іран поставив [РФ] кілька літаків та тренажер, на якому тренувалися російські офіцери", – зокрема, повідомляє журналіст.

Йдеться про розвідувально-ударні БПЛА типу Shahed 129, які здатні перебувати в повітрі більше доби. Такі дрони можуть виступати як у ролі ударних платформ, так і в ролі коригувальників для артилерії та ракетних систем. Імовірно, ці БПЛА використовувалися для завдання авіаударів під час громадянської війни в Сирії.

Він уточнює, що перші безпілотники російська армія вже використала на території України. Як каже Маг'є, останні десять років країна-агресор не приділяла належної уваги індустрії дронів і не вкладала у цю сферу кошти. Натомість РФ зосередилась на розробці гіперзвукових ракет. Тим часом Іран зосередився на інтенсивному розвитку індустрії дронів.

Укладання такої угоди в самому Тегерані вважають визнанням передової та ефективної військової промисловості Ірану, наголошує журналіст. Проте офіційно ані Росія, ані Іран поки що не підтверджували факт продажу дронів.

Було кілька причин: Сирський пояснив відхід українських сил з Авдіївки

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:52

Для відходу українських сил із Авдіївки Донецької області було декілька причин. При цьому під час боїв за місто російські війська зазнали колосальних втрат, зокрема понад 47 тисяч військових. Про це розповів головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, пе...

ISW підрахував, скільки території окупанти захопили в Україні з початку зимового наступу

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:50

З початку 2024 року окупаційна армія РФ змогла просунутися в Україні майже на 100 квадратних кілометрів. Як повідомляє Інститут вивчення війни, з початку свого наступу, який стартував у жовтні 2023 року, загарбники захопили вже 505 квадратних кілометрі...