Хоче "прославитися" вчинком: Берлусконі заявив, що знає, чим схилити Путіна до переговорів і закінчити війну до Різдва

Сільвіо Берлусконі, лідер партії "Вперед, Італіє" та колишній прем'єр-міністр Італії, який є хорошим другом президента РФ Володимира Путіна, вважає, що тільки він може схилити кремлівського диктатора до переговорів з Україною і закінчити війну до Різдва. Італійський політик дуже хоче бути посередником в цих переговорах. Про це повідомило видання Spectator, посилаючись на власні джерела, передають Патріоти України.

Зазначається, що 86-річний медіа-магнат Берлусконі любить гарні жести і хоче, щоб мирна угода між РФ і Україною стала його "політичною піснею".

Як пише видання, довірена особа Берлусконі, а нині заступник міністра культури в новому уряді Джорджії Мелоні Вітторіо Сгарбі сказав, що лідер партії "Вперед, Італіє" вважає себе єдиним можливим посередником в цих переговорах.

Західний політик переконаний, що зараз найкращий час на міжнародному рівні для такого кроку. І якщо переговори провести саме зараз, то до Різдва війна може закінчитись.

"Росія зазнала ще одного військового приниження, залишивши ключове місто Херсон, і, як повідомляється, адміністрація Байдена каже Володимиру Зеленському серйозно подумати про мир", – йдеться у статті.

За джерелами Spectator, Берлусконі вірить, що може закінчити війну в Україні. І якщо він це зробить, "не підриваючи позиції НАТО", то увійде в підручники історії як "світовий герой". Берлусконі на стільки впевнений, що все відбудеться саме так і за його посередництва, що тримає свій приватний літак в режимі очікування.

Автори матеріалу стверджують, що більшість італійців хочуть, щоб Зеленський домовився про компроміс із Путіним. На початку цього місяця в Римі відбулася подібна демонстрація. Це був перший в Європі великий протест проти війни в Україні.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...