Хоче просити Путіна припинити вогонь: Президент Індонезії відвідає Київ і Москву

Миротворчу місію оголосив лідер Індонезії Джоко Відодо. Він закликатиме українців та росіян до діалогу. Джоко Відодо вирішив спробувати "помирити" Україну та Росію, повідомляють Патріоти України із посиланням на іноземні ЗМІ.

Він проситиме Володимира Путіна негайно припинити вогонь. "Війну потрібно зупинити та відновити глобальні ланцюги постачання продовольства", – сказав президент перед від'їздом до Німеччини для участі в саміті G7 у понеділок.

Відмовились допомагати зброєю

Лідер Індонезії заявив, що закликатиме країни, представники яких візьмуть участь у саміті G7, сприяти миру в Україні. Крім цього, проситиме знайти негайне вирішення глобальних продовольчих та енергетичних криз.

Хоч Індонезія засудила війну та висловила співчуття українцям, але у квітні Відоко відхилив запит на зброю від Володимира Зеленського.

Потребують їжі з України

Раніше міністерка закордонних справ Індонезії Ретно Марсуді заявила, що харчі та добрива з Росії та України необхідно попри війну "реінтегрувати у світовий ринок".

"Необхідно забезпечити зерновий коридор з України й відкрити експорт харчів та добрив з Росії. Всі країни повинні утримуватися від дій, які ще більше загострять цю продовольчу кризу", – сказала Марсуді.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...