Хоче приєднатися до іноземних добровольців: Прикордонник з Білорусі під вогнем своїх втік в Україну

Білоруський прикордонник незаконно пробрався в Україну, щоб допомогти в боротьбі з російськими окупантами. Він потрапив під вогонь своїх же. Про це розповів речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко, передають Патріоти України.

Він зазначив, що українські прикордонники Волинського прикордонного загону затримав чоловіка без документів. "Затриманий повідомив, що є білоруським прикордонником і проходить службу в Брестській прикордонній групі. Він зазначив, що на порушення наважився, щоб приєднатися до сил оборони України у війні проти російського агресора", - йдеться в повідомленні.

При цьому Демченко зазначив, що у чоловіка були однодумці, з одним з них він відправився в Україну, але по дорозі до кордону їх виявили і зі стріляниною переслідували. У підсумку перетнути кордон зміг тільки він.

У Держприкордонслужбі зазначили, що проводиться перевірка отриманої інформації, після чого ухвалять рішення про долю затриманого.

"Без нашої участі - це несерйозно": Пєсков відреагував на те, що РФ не покликали на Саміт миру у Швейцарії

четвер, 2 травень 2024, 19:15

У Кремлі назвали "Глобальний саміт миру", який пройде 15-16 червня у Швейцарії, не налаштованою на результат ініціативою, передають Патріоти України. Заяву прес-секретаря Путіна Дмитра Пєскова цитують російські пропагандистські ЗМІ. За його словами, бе...

Була задумана як ядерна ракета: У Defence Express розповіли, для яких атак насправді створена "Циркон"

четвер, 2 травень 2024, 18:57

Російська ракета "Циркон", найімовірніше, не є протикорабельною, як про це заявляв Путін, а насправді вона створювалася як ядерна ракета середньої дальності для запуску із землі. Таке припущення озвучили аналітики Defence Express, передають Патріоти Ук...