Хоче "відбілитися": Губернатор Флориди Десантіс різко змінив позицію щодо війни в Україні - назвав Путіна воєнним злочинцем і напророчив програш РФ

Губернатор американського штату Флорида Рон Десантіс, який раніше критикував США за військову допомогу Україні, різко змінив свою позицію щодо розпочатої Росією війни. Він назвав диктатора Володимира Путіна воєнним злочинцем, який має відповідати за повномасштабне вторгнення в Україну. Про це чиновник сказав в інтерв'ю New York Post, передають Патріоти України.

Ще місяць тому Десантіс, який, як очікується, незабаром висуне свою кандидатуру в президенти від Республіканської партії, називав російське вторгнення в Україну "територіальною суперечкою" та заявив, що подальша підтримка Києва Вашингтономне входить до "життєво важливих національних інтересів" його країни.

Після скандальних заяв низка республіканців розкритикувала колегу. Вони говорили, що Десантіс "помиляється і, здається, забув уроки Рональда Рейгана", і що США "потрібно зупинити Путіна".

Тепер Десантіс вирішив виправдатися і заявив, що його слова "були неправильно витлумачені". У новому інтерв'ю він сказав, що Росія неправа, що вторглася в Україну у 2022 році, а також неправа, що вторглася на Донбас у 2014 році та захопила Крим.

"Очевидно, що Росія вторглася в Україну. Вона вторглася в Крим і захопила його. Це було неправильно. Але, на мою думку, Росія не демонструє здатності захопити Україну, повалити уряд і погрожувати НАТО. Я не думаю, що є достатні підстави, щоб розширити нашу залученість. Водночас ідея, що я вважаю, що дії Росії можна якимось чином виправдати – нісенітниця", – сказав політик.

Більше того, російського диктатора він назвав "невдахою, яка є, по суті, заправною станцією з купою ядерної зброї". "Я думаю, що у нього великі амбіції і він налаштований вороже до Сполучених Штатів. Але я думаю, що у нього немає звичайних можливостей для реалізації своїх амбіцій. Отже, він, по суті, заправна станція з купою ядерної зброї, і одна з речей, яку ми могли б зробити краще, – це використовувати наші власні енергетичні ресурси у США", – додав Десантіс.

Губернатор Флориди також відгукнувся на видачу Міжнародним кримінальним судом ордера на арешт Путіна. "На мій погляд, він воєнний злочинець. Він має понести відповідальність", – сказав він. Десантіс також висловив переконання, що Україна зрештою здобуде перемогу у війні.

Але радіти поки що зарано: У Хорватії на виборах перемогла проукраїнська партія

четвер, 18 квітень 2024, 19:14

У Хорватії партія проукраїнського прем’єр-міністра Андрея Пленковича "Хорватський демократичний союз" перемогла на дострокових парламентських виборах, але не набрала абсолютної більшості, і тепер муситиме домовлятися про коаліцію, передають Патріоти Ук...

Цинізму не позичати: У прикордонні Чернігівщини окупанти атакували водія автомобіля, який привіз хліб у магазин

четвер, 18 квітень 2024, 18:56

Вдень 18 квітня російські терористи обстріляли водія автомобіля, який привіз хліб у магазин. Внаслідок воєнного злочину чоловік 1994 року народження отримав контузію. Війська РФ вдарили по цивільному транспортному засобу в Новгород-Сіверському районі. ...