Хоче влаштувати торг? Шредер заявив, що його дружба з Путіним може допомогти закінчити війну

Колишній канцлер Німеччини Герхард Шредер вважає, що його давні добрі стосунки з російським диктатором Володимиром Путіним можуть посприяти закінченню війни в Україні. Слова Шредера у четвер, 28 березня, наводить Deutsche Welle, передають Патріоти України.

"Ми багато років добре співпрацювали. Можливо, це все ще може допомогти знайти рішення за столом переговорів, я не бачу іншого шляху", – каже Шредер.

На запитання журналіста, як він може продовжувати дружити з Путіним після десятків тисяч убитих в Україні та численні воєнні злочини, Шредер відповів, що "це правда, це інший вимір".

Водночас він наголосив, що не варто забувати й "позитивні моменти", що були в політичній взаємодії з Росією. "Це не мій стиль, я так не роблю", — заявив колишній канцлер. DW додає, що Шредер закликав Німеччину та Францію створити нову посередницьку місію.

Позиція Герхарда Шредера щодо Росії та війни

Ґерхард Шредер керував радою директорів Роснафти з 2007 року і залишив цю посаду у травні 2022 року. Політика неодноразово критикували за близькість із кремлівським диктатором Володимиром Путіним, зокрема й у його Соціал-демократичній партії, членом якої він залишається.

Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну він заявив, що не звинувачує себе за близькість із РФ і не планує дистанціюватися від Путіна. Шредер навіть їздив до нього на зустріч у Москву в серпні 2022-го.

На його думку, до нападу Росії на Україну призвів «політичний провал». Він не вірив у можливість вторгнення та заявляв, що НАТО має унеможливити членство України в найближчому майбутньому.

Небо стане захищенішим: Остін сказав, скільки літаків F-16 отримає Україна у 2024 році

субота, 27 квітень 2024, 9:44

Протягом 2024 року Україна отримає більше ескадрильї американських винищувачів F-16. Вони прибуватимуть разом із пілотами та обслуговуючим персоналом, передають Патріоти України. . Про це заявив голова Пентагону Ллойд Остін на засіданні 21-го засіданн...

Не хотіли захищати рідну Україну - стали м'ясом для держави-агресора: Стало відомо, скільки шахтарів, що залишились в окупації росіяни забрали на війну

субота, 27 квітень 2024, 9:32

Щоб простимулювати гірників іти вбивати вільних українців, окупанти закрили майже всі шахти Донбасу, залишивши сім''ї аполітичних кротів без засобів існування. Російські загарбники мобілізували на тимчасово окупованій частині сходу України майже 60 про...