Хочуть крові: Опитування показало, мешканці якого міста в Росії найбільше підтримують війну проти України


Найбільше розв'язану Росією агресивну війну проти України підтримують жителі Москви. У російській столиці також живуть більше противників мирних переговорів, передають Патріоти України

Дещо менш кровожерливими виявилися жителі російських сіл. Про це свідчать результати опитування, проведеного Левадом-Центром.

Так, згідно з даними опитування, за продовження війни виступають 56% москвичів. Початок мирних переговорів підтримують 39% жителів столиці РФ.

Це співвідношення дзеркальне до настроїв загалом Росії, де 58% опитаних виступають за мирні переговори (піковий показник за весь час війни), а продовження бойових дій бажають 37%

Примітно, що у російських селах путінську війну проти України підтримують найменше – близько 30%, за мирні переговори – 55% росіян, які живуть у сільській місцевості.

Помітна також кореляція "войовничості" з матеріальним статусом: серед заможніших росіян за бойові дії висловлюються 40% (на 3% більше, ніж у цілому по країні), за переговори виступають 55% забезпечених громадян РФ (що на 3% менше від загальноросійського показника).

Найменше потрібна війна тим, кому грошей вистачає тільки на їжу: за бойові дії виступають 31% з них, за переговори - 64%.

Примітними є й інші аспекти опитування. Наприклад, 65% росіян вважають, що за загибель людей та руйнування в Україні відповідальна не їхня держава, а США та країни НАТО. Україну в тому, що Росія на неї напала і вже котрий рік вбиває і руйнує, звинувачує кожен десятий росіянин, 8% не бачать конкретних винуватців, і лише 6% вважають відповідальною за те, що відбувається, Росію.

Третина росіян вважають виправданим можливе застосування Росією у війні проти України ядерної зброї, протилежної думки дотримуються 52% опитаних.

Найбільше прихильників продовження війни, звинувачення у російській агресії та її наслідках країн Заходу та "ядерного апокаліпсису" – серед людей старшого віку, які підтримують путінський режим і довіряють телевізору.

А ось найменше війна потрібна молоді до 24 років, особливо тим молодим росіянам, які черпають інформацію з YouTube. У цій же віковій категорії найбільше тих, хто здатний скласти 2+2 і чітко знає справжнього винуватця кривавої бійні, що відбувається в центрі Європи, та розуміє наслідки можливого застосування "ядерки".

"Цей виступ можна буде просто перерізати": Крамаров розповів, де і за яких умов ЗСУ можуть взяти окупантів у котел

понеділок, 8 липень 2024, 23:59

Українські війська можуть взяли російських окупантів у котел у районі Очеретиного на Донеччині, якщо матимуть достатньо сил і техніки. Таку думку військовий експерт Андрій Крамаров висловив у інтерв'ю Оboz.ua, передають Патріоти України. Експерт поясни...

"Якщо трапиться так...": Україна переможе у війні, якщо виконає дві умови, - командир білоруського полку Калиновського

понеділок, 8 липень 2024, 22:55

Україна зможе перемогти у війні з Росією, якщо змінить радянські механізми в армії на сучасні та використає слабкості ворога. Таку заяву озвучив в інтерв'ю Online.UA Павло Дзядзька Шурмей, тимчасовий виконувач обов'язків командира полку імені Кастуся К...