Хочуть кинути на фронт: ПВК "Вагнера" завербувала близько 200 в'язнів у російських колоніях

Приватна військова компанія Вагнера завербувала у російських колоніях близько 200 осіб. Про це йдеться у розслідуванні проекту "Важливі історії", передають Патріоти України.

Представники ПВК Вагнера разом із співробітниками регіональних управлінь Федеральної служби виконання покарань Росії та Федеральної служби безпеки вербували людей приблизно в 15 колоніях Петербурга, Мордовії, Адигеї, Комі, Краснодарського краю, Ленінградської, Ниже Липецької та Воронезької областей.

Автори розслідування дізналися про вербування лише у восьми колоніях. У кожній із них завербували від двох до кількох десятків людей. Загалом до лав ПВК вступили близько 200 ув'язнених.

Один з розслідувачів перевірив, чи справді "вагнерівці" вербують ув'язнених. Він зателефонував за одним із номерів, пов'язаних із ПВК Вагнера, представився ув'язненим із колонії в Омську, засудженим за статтею про вбивство, і попросив розповісти, чи можуть вербувальники приїхати до його колонії. Йому відповіли: "Люди їздять. З ними зв'язку не тримаємо жодного. У них там по вас (в'язням - УНІАН) окрема програма якась".

"Коли ми спостерігаємо певні скупчення людей": У Генштабі дали поради українцям, які стоять у чергах до ТЦК

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:50

Аби не стояти в чергах до ТЦК та СП, варто спланувати свій візит не в час пік, адже військкомати зараз переведені на цілодобову роботу. Окрім того, від 18 травня можна буде оновити свої дані ще й через електронний кабінет призовника та у ЦНАП. Про це п...

Ворог прискорює наступ: У The Hill оцінили, скільки території може втратити Україна

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:45

Росія активізує всю свою міць, щоб максимально використати вікно можливостей, що залишилося, і домогтися будь-яких успіхів на фронті, доки нова зброя від США для України ще не прибула на поле бою. Про це пише видання The Hill, передають Патріоти Украї...