Хочуть підірвати роботу важливого сектора: Експерти пояснили, чому окупанти почали бити по енергетиці України навесні

Мета нових атак російських військ на енергосистему України - підірвати оборонно-промисловий потенціал нашої держави. Під час масованого удару 22 березня ворог скористався дефіцитом зенітно-ракетних комплексів у Сил оборони. Такого висновку дійшли аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти України.

Російські обстріли призвели до перебоїв з електро-, водопостачанням та іншими послугами, але українська влада вже відновила ці послуги.

"Російські удари по енергетичній інфраструктурі на початку весни 2024 року, ймовірно, мають на меті зруйнувати енергетичну мережу, частково для того, щоб зупинити зусилля України зі швидкого розширення оборонно-промислової бази", – йдеться в аналітиці.

Там припустили, що російські терористи не досягли цілі й можуть продовжити інтенсивні удари по енергетичній інфраструктурі, користуючись постійними затримками західної допомоги для України. Держава-терорист систематично працює над послабленням можливостей української енергосистеми:

– захоплення Запорізької атомної електростанції (ЗАЕС) у березні 2022 року;

– окупація Каховської гідроелектростанції (КГЕС) у лютому 2022 року і подальше руйнування її греблі в червні 2023 року,

– значне пошкодження Дніпровської гідроелектростанції (ДніпроГЕС) у Запоріжжі під час удару 22 березня 2024 року.

Атаки РФ можуть сприяти її зусиллям, спрямованим на розхитування внутрішньої ситуації в країні та підірвання міжнародної довіри до українського уряду. Південне оперативне командування Збройних сил України 22 березня попередило, що Росія готує інформаційні операції, спрямовані на неправдиве представлення України як безвладної держави.

Після гучного скандалу: Верховна Рада звільнила міністра агрополітики Сольського

четвер, 9 травень 2024, 11:18

Парламент звільнив Миколу Сольського з посади з посади міністра аграрної політики та продовольства. Про це повідомив перший заступник голови податкового комітету Ради Ярослав Железняк. За відповідне рішення проголосувало 273 народних депутати.

Ситуація надскладна: Росіяни просунулись на Донеччині - у DeepState назвали, де ворог прорвав оборону

четвер, 9 травень 2024, 10:59

Російські війська просунулися на Донеччині в районі населеного пункту Веселе, біля Нетайлового та південніше Первомайського. Про це повідомили аналітики ресурсу DeepState. "Ворог мав просування в районі населеного пункту Веселе. Дані зміни є уточнюючим...