Хочуть посадити ЗСУ на "шпагат": Експерт розповів, що росіяни планують на Куп'янському напрямку

Російські загарбники на Куп'янському напрямку подекуди збирають нові штурмові загони з розбитих Силами оборони підрозділів та залучають солдатів із тилових частин. Колишній співробітник СБУ Іван Ступак у коментарі "24 каналу" заявив, що росіяни мають "два великих сценарії", передають Патріоти України.

Так, за його словами, найближчим часом можна очікувати, що ворог збільшить кількість військових на одному з двох напрямків:

  • Куп'янський, з метою наступу;
  • південь України, з метою протидії українському контрнаступу.

Експерт зауважив що росіяни активно виводять з Білорусі основну частину військ зі складу регіонального угруповання військ Білорусі та Росії. Наразі на території РБ залишилось близько 2100 військовослужбовців РФ, які перебувають там у складі частин постійного базування та прибули на навчання.

Всього за серпень країну покинули 20 літальних апаратів, зокрема дев'ять винищувачів Су-34 та Су-30СМ, а також 11 гелікоптерів – чотири Мі-8 і сім Мі-24. Крім того, окупанти хочуть повернути втрачені позиції. Адже з моменту, коли Сили оборони звільнили Херсон, окупанти не мають жодних перемог.

"Вони пробують розтягнути українські сили уздовж лінії фронту. Іншими словами – намагання посадити Генштаб ЗСУ на "шпагат", – сказав Іван Ступак. За його словами, російські військові також активізувалися через псевдовибори. Адже потрібно показати хоча б якийсь результат.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...