Хочуть стерти з лиця землі: Росія готова бомбити українські міста, поки вони не здадуться, - CNN

Країна-агресор Росія змінила стратегію війни в Україні на тлі того, що початковий план швидкого захоплення Києва та повалення уряду провалився. Тепер вони готові бомбити українські міста, поки вони не підкоряться. Це може призвести до значних жертв серед цивільного населення. Про це пише CNN з посиланням на високопоставленого представника західної розвідки, передають Патріоти України.

"Важка зброя не лише важча за вагою, але і важча з точки зору шкоди, яку вона може завдати. І вони набагато менш розбірливі. Значить, більше жертв. Це дуже грубий підхід", - сказав чиновник. За його словами, у російської влади "зовсім інші стандарти, коли мова йде про повагу до людського життя".

"Майбутні дні, ймовірно, будуть ще гіршими, з більшою кількістю смертей, страждань і руйнувань, оскільки російські збройні сили перекидають більш важке озброєння та продовжують свої атаки по всій країні", — заявив у п'ятницю генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг.

Держсекретар США Ентоні Блінкен повторив цю думку під час пресконференції в Брюсселі в п'ятницю, де він зустрічається з європейськими союзниками.

"Атаки Кремля завдають все більшої шкоди цивільному населенню. Сотні, якщо не тисячі українців було вбито, набагато більше поранено, як і громадян інших країн. Більше мільйона біженців виїхали з України в сусідні країни. Мільйони людей по всій Україні опинилися в пастці у все жахливіших умовах, оскільки Росія руйнує важливу інфраструктуру", - сказав Блінкен.

Газета Washington Post писала, що, за словами високопоставленого представника західної розвідки, найближчими днями ймовірні значні жертви серед цивільного населення, "величезні людські жертви". При цьому Блінкен і Столтенберг виступили проти закликів до створення безпольотної зони в Україні, попередивши, що це може призвести до "повномасштабної війни в Європі".

Після гучного скандалу: Вербицького звільнили з посади заступника генпрокурора

понеділок, 1 липень 2024, 12:28

Заступника генерального прокурора Дмитра Вербицького звільнили з посади, передають Патріоти України. Сьогодні, 1 липня, генеральний прокурор Андрій Костін підписав наказ про звільнення Вербицького за власним бажанням. Згідно з нещодавнім розслідуванням...

Справа не лише в газі: Європейський Союз потрапив у нову залежність від Росії, - Financial Times

понеділок, 1 липень 2024, 11:59

Залежність Європейського Союзу (ЄС) від російських добрив зростає, що загрожує довгостроковій продовольчій безпеці регіону, оскільки місцеві виробники не можуть конкурувати з дешевими російськими продуктами. Відсутність виробництва добрив у Європі може...