"Хочуть відкрити другий фронт": Кулеба відповів, чи готова Україна до можливого нападу з Білорусі

Російський диктатор Володимир Путін стягує свої війська до Білорусі й намагається схилити самопроголошеного президента РБ, щоб і його війська відкрито вступили у війну. Для Путіна потрібне протистояння з Україною на півночі нашої держави, щоб відтягнути частину українських військ з півдня і сходу й послабити там контрнаступ, передають Патріоти України.

Україна зараз працює над запобіганням загрозі нападу з боку Білорусі, але при цьому готується до різноманітних сценаріїв розвитку подій. Про це розповів міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

Він пояснив, що країні-агресорці вигідне відкриття другого фронту на півночі України, адже таким чином Путін намагатиметься скувати українські військові сили і послабити тиск контрнаступу на півдні і сході.

Проте українським військовим зрозумілі наміри Кремля, і вони стежать за ситуацією. Кулеба зазначив, що Володимиру Зеленському уже зроблені всі доповіді з цього питання, і президент України дав відповідні доручення військовим і дипломатам "Кожен зараз робить все на своїх ділянках фронту, щоб запобігти цьому і зробити Україну максимально підготовленою до будь-якого сценарію", – зазначає очільник МЗС.

Ризик вторгнення з Білорусі залишається низьким

У той же час аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) зазначають, що ризик вторгнення з Білорусі у найближчі місяці залишається низьким. Адже російські окупанти не можуть навіть перекрити українські лінії постачання із заходу шляхом наземного наступу.

Вторгнення з Білорусі для окупаційних військ буде дуже складним, їхній наступ можуть загальмувати Прип'ятські болота на півночі нашої держави.

Також аналітики зазначають, що в окупантів мало шансів погіршити українські логістичні лінії своїм вторгненням з півночі, адже Україна має достатньо автодорожніх та залізничних вузлів з Польщею, Румунією, Словаччиною та Угорщиною. Для того, щоб перекрити більше шляхів постачання, загарбникам хіба що доведеться просуватися більше вглиб України. Але на це в окупантів зараз немає сил. Крім цього, зазначається, що військове угруповання росіян у Білорусі станом на цей час занадто мале, щоб становити загрозу Києву.

"На жаль, це єдина втішна інформація": Загибель 6-річного хлопчика після удару росіян по Дніпропетровщині не підтвердилася

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:14

Внаслідок удару РФ по Синельниковому Дніпропетровської області у п’ятницю, 19 квітня, загинуло шестеро людей, серед яких двоє - діти. Раніше повідомлялося про загибель 6-річного хлопчика, але ця інформація не підтвердилася. Про це написав начальник Дні...

Якщо завтра війна: У The Economist оцінили, чи готові молоді європейці захищати свої держави

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:22

На Заході вже багато років існувала тенденція відмови від строкової служби та зменшення особового складу в армії, передають Патріоти України. У більшості європейських країн наразі існує лише служба за контрактом, адже після завершення Другої світової...