"Хочуть "віджати" у нас територію": У ЗСУ розкрили нову тактику російських окупантів на Куп'янському напрямку

На Куп'янському напрямку ворог останнім часом значно знизив кількість штурмів, менше застосовує техніки. Про це сказав начальник відділення комунікацій 77-ї окремої аеромобільної бригади Віталій Бицак, передають Патріоти України.

Він зазначив, що ситуація на Куп'янському напрямку залишається напруженою, хоч останнім часом значно знизилася кількість штурмів окупантів. За його словами, ворог не так часто використовує броньовану техніку, бо зазнав втрат, і він зараз на такій ділянці фронту, де в нього немає місця, щоб її накопичувати, бо для атаки треба буде проїхати по чистому полю 15-20 км, а це призведе до знищення її Силами оборони. Бицак розповів, що окупанти штурмують малими групами українські позиції.

"Вони накопичуються у різних посадках, траншеях, норах, бліндажах до штурмової групи у кількості до 8-10 осіб і тоді вже дуже зухвало забігають на позиції", - зазначив він.

За його словами, зараз знизилася кількість ворожих штурмів – раніше могли до десятка разів на день, а на сьогодні може бути – один –два штурми. Бицак розповів, що ворог намагається просунутися в напрямку населеного пункту Борова.

"Ймовірно, вони просто хочуть "віджати" у нас територію. Є річка Оскіл за яку ворог дуже хоче нас відкинути. Це звільнить його резерви, значно погіршить нашу логістику. Ворог зможе тоді зняти війська з цього напрямку і перекинути на якийсь більш важливий", - розповів Бицак.

США можуть надати Україні далекобійні ракети? У Пентагоні пояснили свою позицію

четвер, 5 вересень 2024, 0:30

Політика США щодо обмежень на використання наданої ними зброї для ударів углиб російської території залишається незмінною. Про це на брифінгу у вівторок, 3 вересня, повідомив речник Пентагону, бригадний генерал Патрик Райдер, передають Патріоти України...

Стежив за будинком наміченої жертви за наказом ФСБ: ЗМІ назвали особу екснардепа, який готував замах на Гордона

середа, 4 вересень 2024, 23:25

До замаху на українського телеведучого Дмитра Гордона може бути причетним колишній народний депутат VII скликання від "Партії регіонів" Віталій Грушевський. Згідно з даними розслідування, група, до якої він, як підозрюють, входив, окрім замаху, готувал...