Хочуть влаштувати торг? Сі Цзіньпін у Парижі закликав шукати "хороших шляхів" вирішення "української кризи"

Лідер Китаю Сі Цзіньпін заявив, що Пекін разом із партнерами нібито шукає "хороші шляхи" для завершення війни в Україні. При цьому повномасштабне вторгнення Росії в Україну він, як і раніше, назвав "українською кризою". Про це Сі Цзіньпін написав у колонці для видання Le Figaro. Вона була опублікована в неділю, 5 травня, одночасно з тим, як китайський лідер прибув до Парижа в рамках свого європейського турне, передають Патріоти України.

При цьому він заявив, що Пекін "не є учасником чи стороною цієї кризи" і висловив сподівання, що "світ та стабільність повернуться до Європи". "Ми розуміємо потрясіння, які "українська криза" викликає у європейців. Китай не є джерелом цієї кризи й не є її стороною чи учасником. Ми сподіваємося, що мир і стабільність швидко повернуться до Європи, і маємо намір працювати з Францією та всім міжнародним співтовариством, щоб знайти хороші шляхи вирішення кризи", – цитує слова Сі Цзіньпіна Le Figaro.

Видання пише, що Париж хоче принаймні гарантувати, що Китай, головний союзник російського диктатора Володимира Путіна, не стане явно підтримувати його військові дії проти Києва або навіть "спонукати його використовувати важелі", які він має над Москвою, щоб "сприяти вирішенню цього конфлікту".

Путін припустився великої помилки: Жирнов пояснив, що не так пішло в Китаї

неділя, 19 травень 2024, 10:50

Глава РФ Володимир Путін відвідав Китай, де зустрівся із президентом країни Сі Цзіньпіном. Він не скупився на компліменти, сказав, що вчить китайську мову, почувається, ніби вдома, а потім взагалі назвав росіян та китайців братами. . Росія зараз склад...

"Вони це знають": Екскомандир роти "Айдару" пояснив, чому атака армії РФ на Харківщині не була розвідкою боєм

неділя, 19 травень 2024, 10:42

Штурми росіян півночі Харківської області не є розвідкою боєм, це повноцінний наступ. Однак в окупантів завдання максимум - не захоплення Харкова, а вихід на позиції, які б дозволяли артилерії ЗС РФ працювати по облцентру. Такою думкою поділився в ефір...