"Хочуть взяти від РФ і нічого не дати": На заяви Лукашенка образилися не тільки в Єревані

У середу, 21 серпня, міністерство закордонних справ Казахстану викликало посла Білорусі Павла Утюпіна на тлі заяв Олександра Лукашенка, що СНД "хочуть взяти від Росії і нічого не дати". Про це повідомляє МЗС Казахстану, передають Патріоти України.

Під час зустрічі обговорили актуальні питання казахсько-білоруського співробітництва як на двосторонньому рівні, так і у межах багатосторонніх організацій, кажуть у МЗС. Заступник голови казахстанського відомства заявив, що Казахстан проводить збалансовану і мирну зовнішню політику відповідно до Статуту ООН і основоположних норм міжнародного права.

"Наша країна твердо переконана, що всі розбіжності між державами повинні вирішуватися політико-дипломатичними засобами. У нинішніх геополітичних умовах вироблений главою держави зовнішньополітичний курс країни довів свою ефективність", - додав представник МЗС.

У міністерстві закликали білоруську сторону об'єктивно оцінювати позицію Астани щодо процесів, які відбуваються.

Що передувало

У понеділок, 19 серпня, самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко дав інтерв'ю російському державному телеканалу "Росія-1", у якому заявив, що СНД "хочуть взяти від Росії і нічого не дати".

Він зазначив, що коли "в Казахстані щось трапилося", маючи на увазі масові протести у країні у січні 2022 року, Астана начебто звернулася не до Китаю, Індії чи Пакистану, а до Москви й Мінська. "От "Путін, Лукашенко, допоможіть!" І ми перекинули туди (сили ОДКБ, - ред.) протягом половини дня - наші вже літаки там приземлялися в Казахстані", - додав Лукашенко.

Україна може бити американською зброєю по Курській області РФ - представниця Пентагону

четвер, 22 серпень 2024, 23:30

Сполучені Штати Америки дозволяють Україні використовувати американську зброю для ударів по цілях в Курській області, "щоб захиститися від атак із цього прикордонного регіону". Відповідну заяву зробила заступниця офіційного представника Пентагону Сабрі...

Трамп заявив, що Гарріс зустрічалася з Путіним напередодні війни, але далі щось пішло не так

четвер, 22 серпень 2024, 22:51

Кандидат у президенти США Дональд Трамп заявив, що його опонентка Каміла Гарріс напочатку 2022 року зустрічалася з Володимиром Путіним, передають Патріоти України з посиланням на CNN. "Згадайте, коли Байден послав Камалу в Європу, щоб зупинити війну в ...