Хочуть "зберегти обличчя"? Захід не готовий до розвалу РФ, він має інший сценарій, - генерал

На сьогодні країни Заходу не готові до розвалу Російської Федерації і хотіли б йому запобігти. Найімовірніший сценарій, який хотіли б реалізувати на Заході - суттєве послаблення РФ та зміна влади за умови збереження держави в нинішніх кордонах та контролю за ядерною зброєю. Таку думку в ексклюзивному інтерв'ю OBOZREVATEL висловив керівник Служби зовнішньої розвідки України у 2005-2010 роках генерал армії Микола Маломуж, передають Патріоти України.

Найменш імовірний сценарій – збереження РФ на чолі з диктатором Володимиром Путіним, додав він. "Сьогодні Захід не готовий до розвалу Росії. Він хоче послабити Путіна, щоб той визнав усі умови свого програшу, включно з гарантіями безпеки, демілітаризації та компенсацією за руйнування під час війни. Це крайній варіант для Путіна, він ще може триматися на якихось умовах", – припустив генерал.

Водночас найімовірнішим він вважає сценарій, за якого в РФ буде зміна режиму. "Судячи з інформації, яку я отримую завдяки своїм контактам у США та Європі, я впевнений, що Захід хотів би послабити режим у РФ, він хотів би, щоб на зміну Путіну прийшли представники російського політикуму, можливо, частина військових, які б гарантували стабільність Росії, недопущення безконтрольного використання ядерних засобів новими можливими державними утвореннями під час розвалу РФ", – повідомив Маломуж.

За його оцінками, наразі подібної позиції дотримується майже весь Захід. "Тому я думаю, що Захід намагатиметься сильно послабити Росію, аж до деградації РФ – з Путіним або, найімовірніше, без Путіна. Але з тим режимом, який утримуватиме контроль над РФ", – підсумував генерал.

Намагалася вплинути на Європарламент: У Польщі викрили шпигунську мережу Росії

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:50

Сайт Voice of Europe, який просуває російську пропаганду, країна-агресор Росія використовувала, зокрема, для послаблення позицій Польщі в Європейському союзі. Про це повідомив "Радіо Свобода" речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Яцек ...

Є вагома причина: Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпіади у Парижі,

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:30

Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпійських ігор у Парижі. Побоювання, зокрема, викликані терактом у Підмосков'ї, передають Патріоти України з посиланням на Europe 1. Джерело видання у головному управлінні внутрішньої без...