"Хочуть зробити рабами!": У "Слузі народу" назріває сейозний розкол

У парламенті, крім "групи Коломойського", існує численна внутрішня опозиція в питанні імперативного мандату. Про це розповів представник фракції СН на правах анонімності, передають Патріоти України.

"За чинним законодавством, позбавити мандату народного депутата-мажоритарника, який покинув фракцію, не можна. Ця норма може бути застосована тільки до "списочників". У нас з 252 депутатів велика частина була обрана по округах. Здебільшого це люди, які орієнтуються на авторитет президента , але щоб уникнути розколу фракції, з боку груп, пов'язаних з певними олігархами, їх хочуть зробити рабами. Тільки для цього і просувають імперативний мандат", - поділився співрозмовник.

Нагадаємо, у вересні голова фракції СН Давид Арахамія заявляв, що розробляється новий законопроект про імперативний мандат. До роботи залучені представники всіх фракцій. У разі виходу з фракції, пропонується позбавляти депутатських повноважень не тільки списочників, але і мажоритарників, яких партія підтримала на окрузі.

"Ми бачимо, що з боку Коломойського вже йде шантаж, ближче до голосування по держбюджету приєднаються інші групи. Якщо з фракції "Слуги народу" вийде більше 26 осіб - це буде означати розвал монокоаліціі. Далі піде коаліціада, пошук союзників, втрата контролю над парламентом з боку президента", - зазначив один з позафракційних народних депутатів.

Але також відзначимо, що розпустити парламент у Зеленського не вийде. Згідно з Конституцією України, повноваження Верховної Ради, обраної на позачергових виборах, не можуть бути припинені протягом одного року з дня її обрання. Рада IX скликання була обрана на позачергових виборах 21 липня 2019 року.

Джерело: Апостроф

"Проблема у тому": Військовий експерт порадив, як врятувати Patriot і Himars від ударів РФ

четвер, 28 березень 2024, 15:56

Для того, щоб вберегти установки Patriot і Himars, треба швидко міняти їхню дислокацію після того, як поблизу фіксується ворожий дрон. Про це заявив фахівець зі зв'язку, радіоелектронної боротьби та розвідки Сергій Бескрестнов, більше відомий під псевд...

"Системи зношуються від запуску": Експерт оцінив, скільки ракет і як часто може запускати РФ по Україні

четвер, 28 березень 2024, 15:30

Російська окупаційна армія не відчуває особливого дефіциту ракет для атак по Україні. Загарбники потенційно здатні запустити дві-три хвилі по 70 ракет за добу. Про це в ефірі "Громадського радіо" розповів політичний аналітик, експерт із ракетного озбро...