"Ходять з охороною": Полонений окупант поскаржився на командирів і зізнався, що ті бояться розправи з боку підлеглих (відео)

Полонений російський окупант Михайло Голубєв із Орловської області заявив, що прийшов вбивати українців і руйнувати мирні міста, щоб віддати "борг батьківщині". Водночас загарбник поскаржився на своїх командирів і зізнався, що вони бояться розправи з боку підлеглих. При цьому, як і більшість інших росіян, лише після потрапляння в полон окупант нібито раптово усвідомив, що кремлівська пропаганда бреше. Про це повідомляє Telegram-канал "Шукай своїх", передають Патріоти України.

Мобілізований росіян розповів, що нібито хотів підірватись на гранаті, щоб не потрапляти в полон. Однак йому не пощастило самоліквідуватися, бо при собі був тільки запал, а сама граната залишилася в рюкзаку.

"Думки такі були, щоб гранату підірвати, кинути собі під ноги, а тут як на гріх у мене один запал, граната залишилася в рюкзаку. Ну, нам (кремлівська пропаганда. – ред.) жахіття нагнали, що відрізають органи. Перспектива полону мене не дуже тішила. Але, як вийшло зі мною, поставилися більш ніж гідно", – каже окупант.

Також окупант поскаржився, що командування армії РФ не зважає на втрати і посилає людей на вірну смерть. За словами загарбника, на одній із позицій після мінометного вогню з 28 росіян вціліло лише 9.

"Таке відчуття, що командири за наш рахунок намагаються заробити собі звання, ордени, нагороди, не думаючи про наслідки, про втрати. Треба було піти, придушити кулемет на якійсь ділянці. Перший танк одразу вийшов з ладу, підірвався на міні. Другий танк теж став непридатним. Відправили людей до кулемета – їх там просто закидали мінами. З 28 осіб залишилося 9", – скиглить загарбник.

Крім того, росіянин заявив, що багато мобілізованих нібито хочуть убити своїх командирів, проте зробитице у них не виходить через те, що ті ходять із охороною. "До товаришів командирів не підібратися – вони всі ходять з охороною, командир полку, командир батальйону. Охочих його шльопнути серед військовослужбовців полку набагато більше, ніж половина полку. Я не знаю, залишається тільки відмовлятися від усього. Ось, припустімо, цілим підрозділом, ротою просто не ходити нікуди і сидіти в окопах, нічого не робити", – бідкається росіянин.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...